O pereche de căști wireless nu trebuie să doară la buzunar. Acum 3-4 ani era greu să găsești o pereche de căști wirless care să sune bine și să ofere o conectivitate stabilă. Dar odată cu evoluția tehnologiei, au început să apară opțiune foarte bune pentru un buget redus. Noi am ales cele mai bune 8 pereche de căști wireless ieftine pentru acest an.
Căștile din această listă sunt de tipul in-ear. Însă dacă cauți căști on-ear sau căști over-ear, te putem ajuta și cu opțiuni pentru acestea.
Te putem ajuta să găsești și cele mai bune variante ieftine de laptop sau cele mai bune telefoane ieftine dacă dorești.
Cuprins
Cele mai bune căști wireless ieftine:
1. Huawei FreeBuds 5i
La prețul pe care îl au, căștile FreeBuds 5i se apropie de calitatea unor căști wireless flagship. Dacă cauți o calitate bună audio cu o conexiune stabilă de bluetooth și să țină bateria lejer fără să îți faci griji, acestea sunt ideale. Carcasa lor este compactă, încape ușor în buzunar. Este dintr-un plastic de calitate care pare destul de rezistent.
Forma căștilor este ergonomică și se vor potrivi ușor în orice ureche. Căștile pot fi controlate de pe senzorii integrați. Bineînțeles că le poți controla și de pe telefon, unde vei avea și o aplicație în care să faci câteva setări de bază pentru căștile tale Huawei și un egalizator.
Calitatea sunetului este de altfel mult peste orice căști wireless vei găsi pe piață deoarece poate reda fișiere de calitate mai mare. Materialele și difuzorul din el sunt de calitate foarte bună. Izolarea pasivă este excelentă iar de vei activa și noise cancelling-ul (care are 3 nivele) vei putea izola zgomotele puternice cu ușurință.
Din punctul nostru de vedere, acestea sunt cele mai bune căști true wireless pe care le poți cumpăra la un preț decent.
2. Huawei FreeBuds 4i
Știu, mai sus vorbeam de FreeBuds 5i iar acum am trecut rapid la 4i. Da, le-am inclus pentru că vine cu majoritatea lucrurilor descrise mai sus la un preț mai mic. Dacă bugetul tău nu este suficient pentru modelul anterior, 4i-urile tot sunt o opțiune excelentă. Bateria nu ține la fel de mult, iar unii se plâng de bass că nu este cel mai puternic.
De asemenea, comparativ cu 5i, vei avea o rezistență mai slabă la praf și apă, bateria va ține aproximativ jumate iar căștile în sine sunt o idee mai grele, dar nu încât aceste lucruri să fie un deal breaker.
3. Huawei FreeBuds SE
Încă o pereche Huawei? Da. La acest capitol, producătorul se descurcă foarte bine. Pentru un buget și mai redus, Huawei a venit cu modelul FreeBuds SE. Calitatea de sunet nu este la fel de bună ca la 4i sau 5i, însă dacă asculți ocazional muzică sau dacă focusul tău principal este să le folosești pentru podscast-uri sau doar casual pe stradă, sunt în regulă.
Bateria ține în total undeva la 6 ore fără carcasă. Poate deal breaker-ul pentru unii este că aceste căști nu au noise cancelling dar pentru căști true wireless de buget cu o calitate mai mult decât decentă de sunet, FreeBuds SE-uri sunt excelente.
4. Samsung Galaxy Buds 2
Dacă faci parte din ecosistemul Samsung și vrei să îți păstrezi toate produsele în sfera Samsung, atunci Galaxy Buds 2 este cea mai bună alegere. Este la un preț mult mai bun față de Sony-urile și Bose-urile pe care le găsești pe piață iar dacă ai noroc le poți prinde și undeva la 500 lei când sunt reduceri.
Aceste căști vin cu un sunet foarte bine echilibrat, noise cancellign și cu o calitate peste medie când folosești acest device la apeluri. Ar fi fost super să fie rezistente la condiții meteo mai dificile, dar asta nu înseamnă că nu sunt competente pentru uzul zilnic.
Bateria ține aproximativ 6 ore cu o singură încărcare iar dacă vei folosi și capacitatea carcasei, totalul poate să ajungă undeva la 25-26 de ore. Impresionant.
5. Variantă buget: Samsung Galaxy Buds Live
6. JBL Vibe 100
Dacă ai o boxă externă de la JBL și îți place sunetul mai punchy și plin de bass pe care acestea le oferă, atunci echivalentul de buget din buzunar ar fi JBL Vibe 100. JBL este cel mai bine cunoscut pentru boxele lor, dar căștile sunt la fel de bune dacă îți place sunetul oferit de JBL.
Aceste căști vin într-o carcasă compactă cu un design plăcut. Construcția este dintr-un plastic de calitate. Singurul lucru care nu ne-a plăcut neapărat este că nu are nici un fel de rezistență față de stropi de apă.
Bateria ține undeva la 5 ore iar cu bateria carcasei poți ajunge undeva la 20 de ore dacă le utilizezi la volum mediu.
7. Sony WF-C500B
Un lucru ce îmi place foarte mult la Sony este că întotdeauna pune accent pe calitatea sunetului. Acest model este entry level-ul lor pentru căști true wireless, însă vin cu un sunet plăcut. Autonomia lor fără carcasă este de 10 ore la un volum mediu iar cu carcasa vei obține încă 10 ore.
Nu vine cu capabilități fancy ca un senzor care să oprească sunetul în momentul în care scoți o cască din ureche sau cu active noise cancelling, dar dacă acestea sunt lucruri de care te poți lipsi, recomandăm această pereche de la Sony.
A, și să nu uit, poți folosi softul lor mișto pentru a regla sunetul în funcție de preferințele tale.
Întrebări frecvente despre căști wireless ieftine
Atunci când cumpărați căști wireless ieftine, ar trebui să căutați o durată bună a bateriei, o calitate decentă a sunetului, un design confortabil și o conexiune stabilă.
Calitatea sunetului poate varia, dar multe căști wireless ieftine oferă o calitate a sunetului surprinzător de bună pentru preț. Este recomandat să citiți recenzii și să comparați produsele înainte de a face o achiziție.
Durabilitatea poate varia în funcție de marca și modelul căștilor. Unele căști ieftine pot fi construite robust, în timp ce altele pot avea o durabilitate redusă.
Pentru a maximiza durata de viață a bateriei, este bine să încărcați căștile complet înainte de a le folosi, să evitați expunerea la temperaturi extreme și să le opriți când nu le folosiți.
Da, majoritatea căștilor wireless ieftine vin cu microfoane încorporate care permit efectuarea și primirea apelurilor.
Unele căști wireless ieftine permit conectarea la mai multe dispozitive în același timp, dar aceasta este o caracteristică pe care ar trebui să o verificați în specificațiile produsului.
Asigurați-vă că dispozitivul dvs. și căștile sunt în raza de acțiune unul față de celălalt și evitați obstacolele fizice care pot interfera cu semnalul Bluetooth.