cele mai bune boxe portabile

Cele mai bune boxe portabile pentru 2023

Boxele portabile sunt o alegere practică pentru cei care vor să asculte muzică, podcasturi sau conținut audio de orice formă în diferite locații. Majoritatea sunt suficient de portabile ca să te bucuri de un sistem audio de calitate fără să ai un sistem fix audio sau căști.

Sunt mai multe tipuri de boxe portabile de la mici și ușoare care sunt mai practice până la boxe mai mari și cu sunet mai puternic pentru petreceri. Unele boxe portabile au capabilități extra cum ar fi rezistența la apă și praf, microfon pentru apeluri telefonice, voice assistants sau capabilitatea de a conecta mai multe boxe portabile ca să meargă aceeași melodie pe toate ca JBL-urile de pe listă.

Noi am ales 11 din cele mai bune boxe portabile cu mărimi și capabilități diferite pentru nevoi diferite. Fiecare dintre aceste boxe se vor conecta foarte ușor la telefon, tabletă sau laptop.

Conținut

Cele mai bune boxe portabile:

cea mai bună boxă portabilă de buget de la JBL, Flip 6

1. JBL Flip 6

JBL Flip 6 este o boxă portabilă care oferă o calitate foarte bună de sunet oriunde ai merge. Este suficient de rezistentă pentru oriunde ai duce-o și va face față melodiilor cu bass puternic sau înalte proeminente. 

Această boxă portabilă a primit un IP67 rating. Acest lucru înseamnă că boxa este rezistă stropilor de apă și prafului de zi de zi. Poți merge cu această boxă liniștit la plajă, munte sau orice alt mediu mai dificil pentru electronice.

Dacă îți cumperi prima boxă portabilă, clar acest model este mai mult decât ideal. Se conectează ușor, butoanele oferă un control impecabil iar simplitatea utilizării face folosirea acestei boxe o plăcere. Cuplat cu cele 12 ore de ascultare, boxa portabilă de la JBL îți va face viața ușoară.

JBL Flip 6 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Claritatea sunetului mult îmbunătățită

✅ Bass puternic pentru mărimea lui

✅ Aplicație utilă

✅ Suficient de portabil

✅ IP67 rating

Dezavantaje

🟥 Nu excelează la volum mare

Cea mai bună boxă portabilă de la Ultimate Ears, Boom 3

2. Ultimate Ears Boom 3

Ultimate Ears Boom 3 vine cu sunet foarte bun, autonomie mare a bateriei și are probabil cel mai plăcut design pentru o boxă portabilă. Deși tinde să fie mai scump față de modelul precedent de la JBL, primești calitatea pe care o plătești.

Butoanele în sine sunt o experiență interesantă de la pairing până la volum. Când vine vorba de plusul și minusul de modificat volumul, acestea sunt absolut imense și super plăcute de folosit. 

Încă un plus față de modelul precedent este că această boxă vine cu un rating IPX7. Acest lucru înseamnă că vei putea scufunda boxa sub apă pentru maxim jumătate de oră fără ca aceasta să se strice. Nu știu de ce ai vrea să faci asta în primul rând, dar na.

Încă un aspect plăcut al acestei boxe externe este că are un sunet de 360 de grade. Asta înseamnă că în orice direcție ai fi, boxa oferă aceeași calitate și volum dacă este așezată vertical.

Calitatea sunetul la fel este impecabilă. Sunetul este plăcut, cald, puternic când este nevoie iar bass-ul este suficient de puternic fără să fie distorsionat la volum mare. UE Boom 3 îți va oferi până la 15 ore de ascultare cu o singură încărcare. Am fi apreciat un USB-C, nu microUSB, dar e în regulă și așa.

UE Boom 3 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Ușor și portabil

✅ Sunet puternic

✅ Aplicație intuitivă

✅ Design rezistent

✅ IPX7 rating

Dezavantaje

🟥 Încărcare microUSB

🟥 Puțin scump pentru categoria lui

Cea mai bună boxă portabilă de la Sony, modelul SRS-XB23 în mai multe culori

3. Sony SRS-XB23

Dacă vrei o boxă portabilă cu un look mai elegant dar cu performanță similară cu JBL și UE Boom 3, Sony vine cu un design mai înalt dar impresionant față de cele două boxe menționate până acum.

Sony vine cu un look metalic și un rating IP67, care îl face rezistent la stropi de apă și praf. Bateria te va ține aproximativ 10-12 ore în funcție de starea modului Extra Bass. Pentru calitatea sunetului Sony a implementat două difuzoare care oferă o plajă mai largă de sunet. 

Bass Boost oferă o experiență mai plăcută celor care sunt fani de bass puternic. Văd cum acest mod este plăcut unor oameni însă eu nu sunt mare fan al frecvențelor joase. Singurul lucru la care să te gândești bine este că această boxă oferă o experiență de ascultat axată pe o singură persoană sau un grup mai restrâns. Impresia noastră este că UE Boom 3 și JBL Flip 6 sunt mai bune pentru sunet de 360 de grade.

Sony SRS-XB23 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Calitate bună de sunet

✅ Preț excelent

✅ IP67 rating

Dezavantaje

🟥 Notificările de descărcare pot fi inconsistente

🟥 Puțin scump pentru categoria lui

Cea mai bună boxă portabilă de la Bose, modelul SoundLink Flex în mai multe culori

4. Bose SoundLink Flex

Majoritatea dintre voi veți cumpăra o boxă portabilă tocmai pentru a asculta muzică sau podcasturi când sunteți plecați undeva sau chiar și pe acasă dacă vreți o calitate mai bună față de laptop.

Dar dacă calitatea este o prioritate mai mare și nu te deranjează să plătești puțin mai mult, îți recomandăm acest Bose. SoundLink Flex este suficient de portabil încât să îl poți purta oriunde cu tine dar îți va oferă o experiență mai consistentă când vine vorba de calitatea sunetului.

Datorită tehnologiei PositionIQ te vei bucura și de sunet mai bine optimizat în funcție de poziția pe care o ai față de boxa portabilă. Când vine vorba de bass, boxa oferă un bass mai detaliat față de celelalte modele discutate până acum iar înaltele și mediile sunt mult mai plăcute.

Design-ul este ideal pentru călătoriile tale, această boxă portabilă fiind foarte rezistent și robust la atingere datorită construcției de metal și silicon. De asemenea vine cu un rating IP67 care te va ajuta cu condițiile de praf și stropi de apă. Încă un plus este că e rezistent la raze UV și rugină așa că părțile metalice nu vor suferi dacă ajung câțiva stropi de apă pe ei când mergi la plajă.

SoundLink Flex - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Sunet impresionant pentru mărimea lui

✅ Poate să fie așezat oricum și sunetul va fii consisent

✅ Rating IP67

✅ Plutește pe apă

Dezavantaje

🟥 Bluetooth 4.2

Profilul boxei portabile Bang & Olufsen BeoSound A1 G2

5. Bang & Olufsen Beosound A1 (gen 2)

Continuăm lista cu prima boxă pe care nu recomandăm să o luați în condiții mai dificile dar este o plăcere și pentru sunet și pentru design să ai așa ceva în living. Acesta va fii un upgrade față de sunetul de la telefon sau laptop.

Bang and Olufsen are o reputație puternică în ceea ce privește boxele și calitatea audio iar cu A1 ei au introdus probabil cea mai ieftină soluție wireless a lor.

Deși designul este un punct forte a boxei portabile, putem spune că sunetul este și mai impresionant decât designul. Într-un format așa de mic, inginerii de la B&O au reușit să introducă calitate impecabilă de sunet. Mai mult de atâta, consistența calității sunetului se resimte pe un spectru mare de genuri muzicale, lucru pe care l-am mai întâlnit doar la Bose-ul menționat pe această listă.

Singurul lucru puțin ciudat la această boxă este plasarea butoanelor. Nu sunt la fel de practice ca la modele pe care le-am menționat până acum dar dacă nu vei scoate această boxă din casă, nu văd cum acest aspect te-ar încurca foarte mult.

Are și suport de Alexa, însă la noi în țară tind să cred că acest voice assistant nu este chiar așa de popular.

Boxa externă mai vine cu rating de IP67, așa că de vei vărsa un pahar cu apă pe el sau îl prăfuiești cu ceva, boxa portabilă va supraviețui fără probleme. Dar după cum spuneam, nu aș lua această boxă la munte, plajă sau în condiții mai dificile.

Bateria este de asemenea impresionantă oferind până la 18 ore de autonomie. Încărcarea este prin USB-C.

B&O A1 Beosound gen 2 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Sunet excepțional pentru acasă

✅ Construcție impecabilă

✅ Alexa integrat

Dezavantaje

🟥 Prea frumos de luat afară

Cea mai bună boxă portabilă compactă de la Ultimate Ears, modelul Blast disponibil în mai multe culori

6. Ultimate Ears Blast

Ultimate Ears vine cu încă un model cu IPX7 dar de data aceasta într-un format mai mare comparativ cu Blast-ul pe care l-am discutat anterior. Design-ul rămâne cilindric cu butoane imense de volum. Butoanele de deasupra sunt pentru a porni boxa și pentru stabilirea conexiunii de Bluetooth. 

La fel ca Boom-ul, modelul Blast vine cu un sunet foarte plăcut și detaliat în formatul lui mic însă comparativ cu Boom 2 acesta nu va avea distorsiuni de sunet când vei da volumul la maxim și calitatea va rămâne consistentă.

La fel ca B&O BeoSound A1, această boxă vine cu suport de Alexa dacă este un voice assistant pe care îl folosești. Bateria te va ține aproximativ 12 ore.

UE Blast - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Design excelent pentru portabilitate

✅ Sunet dinamic și detaliat

✅ Ușor de utilizat

✅ Alexa integrat

Dezavantaje

🟥 Destul de scump pentru ce oferă

Cea mai bună boxă portabilă mid-range de la JBL, modelul Charge 5

7. JBL Charge 5

JBL Charge 5 este o boxă portabilă care atinge un volum foarte mare pentru mărimea pe care o are. E suficient de portabilă încât să încapă într-un rucsac. Cu această boxă nu vei avea microfon deci clar nu are un voice assistant dar nu îl vei putea folosi nici pentru un apel telefonic. 

JBL Charge 5 vine cu un IP67 rating. Din nou, asta înseamnă că va fii rezistent la apă și praf fără probleme. Chiar și de pățești un accident să îl scapi în apă, ar trebui să supraviețuiască fără probleme. Bateria te va ține aproximativ 20 de ore iar durata de încărcare de la 0% la 100% ar trebui să dureze undeva la 4 ore.

JBL Charge 5 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Calitatea sunetului

✅ Rating IP67

✅ Poți încărca telefonul

Dezavantaje

🟥 Fără microfon

🟥 Dimensiuni și greutate mare

Cea mai bună boxă portabilă pentru audiofili, Dali Katch G2

8. Dali Katch G2

Poate numele de Dali îți pare necunoscut când vine vorba de boxe portabile dar este probabil boxa portabilă care sună cel mai bine de pe această listă. Pe lângă sunetul next level pe care îl are, această boxă este construită din materiale de o calitate excepțională.

Bateria este la un alt nivel față de restul boxelor de pe această listă, oferind o autonomie de până la 30 de ore de la o încărcare de doar 2 ore. Impresionant, nu? 

Este o boxă portabilă pe care o poți lua în majoritatea contextelor urbane dar clar nu e un model pe care l-aș lua cu mine la plajă sau la munte. Eu unul cred că boxa este suficient de rezistentă pentru aceste condiții dar din cauza costului și al designului plăcut, l-aș muta maxim de pe balcon în living.

Katch G2 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Calitatea sunetului fără echivalent

✅ Bass impresionant pentru mărimea lui

✅ Design industrial

Dezavantaje

🟥 Scump

Cea mai bună boxă portabilă pentru acasă, Harman Kardon Go+Play

9. Harman Kardon Go+Play

Harman Kardon Go+Play poate să fie numit liniștit un boombox. Este prima boxă externă de pe această listă care clar își va lăsa amprenta oriunde o vei așeza tocmai din cauza sunetului puternic și clar pe care îl poate produce. Deși vine cu acest sunet puternic, nu este o boxă externă care iese în evidență prin design. Este un gadget discret, cu un mâner mare pentru portabilitate.

Această boxă externă îți va permite să încarci telefonul printr-un port USB aflat pe spatele boxei și vei avea și un port de 3.5mm pentru conexiuni auxiliare prin cablu.

Din păcate, fiind un model mai vechi, bateria te va ține doar 6-8 ore iar încărcare durează ceva timp. Încă un minus este că nu vine cu un microfon integrat deși nu ne putem imagina cum ai putea să vorbești la telefon cu o boxă portabilă așa de mare.

Sunetul acestei boxe este capabilitatea lui principală. Aici această boxă va excela cu adevărat iar dacă ai nevoie de un sunet mai puternic dar să păstrezi calitatea cât mai aproape de sursă, aceasta este clar boxa portabilă pe care să o alegi.

Harman Kardon Go+Play - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Calitatea sunetului excelentă

✅ Arată și este construit foarte bine

✅ Mâner practic

✅ Port auxiliar 3.5mm

Dezavantaje

🟥 Bateria ține foarte puțin

🟥 Nu e cu adevărat portabilă

Cea mai bună boxă portabilă pentru petreceri, JBL Xtreme 3

10. JBL Xtreme 3

Încă o boxă pe lista noastră pe care o putem numi boombox. JBL Xtreme 3 este una dintre cele mai bune boxe de pe lista aceasta dacă ai nevoie de un sunet puternic dar și o construcție rezistentă a boxei. Deși nu vine cu aceeași calitate de sunet ca Harman Kardon Go+Play, această boxă este suficient de bună pentru majoritatea oamenilor. 

Bateria te va ține în jur de 15 ore, suficient de mult pentru petrecerile pe care le poți ține cu această boxă portabilă. Boxa nu este făcută să fie ținut într-un living prestigios, venind cu un rating IP67. Boxa abia așteaptă să o scoți în ploaie și praf. 

Deși este portabilă, nu recomandăm să cumperi această boxă dacă vrei să o duci la munte sau în locuri unde va fii nevoie de mai mult efort să ajungi, această boxă cântărind undeva la 1.95kg. 

JBL Xtreme 3 îți oferă posibilitatea să încarci alte telefoane și să conectezi o sursă audio prin portul auxiliar. Dar cam aici îi se termină capabilitățile. Această boxă nu include suport pentru voice assistants, EQ sau altele.

JBL Xtreme 3 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Sunet puternic

✅ Bun pentru petreceri

✅ Rating IP67

✅ Port auxiliar 3.5mm

✅ Poți încărca alte dispozitive

Dezavantaje

🟥 Cam scump

🟥 Bass-ul poate să fie cam mult pentru unele persoane

Cea mai bună boxă portabilă mică, JBL Clip 4

11. JBL Clip 4

Trecem în cealaltă extremă de portabilitate cu JBL Clip 4. Pentru formatul mic pe care îl are, calitate de sunet e fără echivalent. Iar fiind o boxă axată pe portabilitate maximă, evident are și un rating de IP67. 

Deși într-un format compact, utilizarea boxei portabile este intuitivă. Butoanele și LED-urile nu cauzează niciodată confuzie iar setup-ul cu telefonul este cât de rapid se poate.

Inițial am vrut să includem fratele lui mai mic pentru o portabilitate și mai bună dar am rămas surprinși de calitatea sunetului pe care o oferă această boxă.

JBL Clip 4 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Rezistent, rating IP67

✅ Calitatea sunetului excelentă pentru mărimea lui

✅ Multe opțiuni de culoare

Dezavantaje

🟥 Butoanele se pot apăsa din greșeală destul de ușor