cele mai bune telefoane pentru poze

Top 5 Cele mai bune telefoane pentru poze

În ultimii ani, fotografia mobilă a devenit un element esențial în viața noastră de zi cu zi, iar producătorii de telefoane au investit din ce în ce mai mult în dezvoltarea camerelor lor pentru a oferi performanțe tot mai bune. Alegerea unui telefon cu o cameră de calitate poate face diferența dintre a obține poze mediocre sau fotografii de excepție care să rivalizeze cu cele făcute cu un aparat foto profesional.

Noi am ales cele mai bune telefoane pentru poze pentru anul 2023. Să începem!

Cuprins

Cele mai bune telefoane pentru poze:

cel mai bun telefon Apple, iPhone 14 Pro

1. Apple iPhone 14 Pro

iPhone 14 Pro vine cu cel mai performante specificații și cel mai bun setup de camere pe care l-am văzut vreodată pe un telefon. Are și câteva lucruri în plus anul acesta cum ar fi Dynamic Island (notch-ul care se schimbă în funcție de aplicații și notificări) și apeluri prin satelit. 

Deși seamănă foarte mult cu iPhone-ul de anul trecut pe spate, fața este total schimbată cu Dynamic Island. În acest notch nou și mai mic, se află și Face ID-ul.

Camera principală vine cu un senzor îmbunătățit de 48 de megapixeli. Ca de obicei, camera principală va oferi o calitate excelentă a fotografiilor mai ales în condiții de lumină mai dificile cu low light sau plajă dinamică mai dificilă de expus.

Cel mai bun telefon de la Samsung, Galaxy S22 Ultra 5G

2. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra aduce flagship-ul Galaxy și Note într-un singur dispozitiv. Acest model vine cu un ecran generos AMOLED de 6.8 inch si refresh rate de 120Hz ca la iPhone 14 Pro. Celelalte specificații sunt la fel, top notch, după cum vă puteți aștepta de la flagship-ul Samsung. 

Ce ne impresionează cel mai mult în schimb, este setup-ul nou de camere. Avem camera principală de 108 megapixeli, două camere zoom (10x și 3x) și un ultrawide de 12 megapixeli. Camera de selfie-uri, evident că are nevoie de 40 megapixeli, comparativ cu cei 10 megapixeli de pe S22 și S22 Plus.

Ca orice telefon care nu e de la Apple, vă puteți aștepta la încărcare cu adevărat rapidă. Vei putea încărca S22-ul Ultra la 50% în mai puțin de 20 de minute. Capacitatea bateriei este de 5000mAh.

Cel mai bun telefon android de la Google, modelul Pixel 7 Pro

3. Google Pixel 7 Pro

Google vine cu un dispozitiv îmbunătățit cu mult față de anul trecut. Pixel 6 Pro-ul nu a fost cel mai reușit telefon însă cu 7 Pro, Google a lucrat mult pe performanța, ecranul, camera și bateria acestui telefon. Dar pe lângă toate acestea, și prețul este mai mic față de celelalte flagship-uri din această listă.

Google Pixel 7 Pro vine cu un display mare de 6.7 inch și 120Hz. Bateria este de aceeași capacitate ca și pe Samsung S22 Ultra, de 5000 mAh.

Deși nu se simte la fel de premium ca și iPhone-ul 14 Pro sau Samsung-ul menționat, acest telefon este mult mai ușor față de celelalte modele, lucru care îl face foarte confortabil de purtat în buzunar deși este mare.

Deși camera rămâne neschimbată față de modelul anterior, modul crop devine mult mai bun. Vei putea folosi 2X-ul pe Pixel Pro 7 să faci fotografii subiectelor îndepărtate.

cel mai bun telefon pentru poze de la OnePlus, modelul 11 pe verde cu cameră Hasselblad

4. OnePlus 11

OnePlus 11 are 3 camere principale pe spate. Senzorul principal este de 50 de megapixeli cu o diafragmă de f1.8 și optimizare de imagine. A doua camera este un ultra wide de 48 de megapixeli și poate focaliza pe subiecte super apropiate iar a treia cameră este un senzor de 32 megapixeli pentru portret cu zoom optic de 2x.

Fotografiile făcute cu acest telefon oferă expuneri frumoase cu culori calde și foarte mult detaliu. Plaja dinamică este bine expusă și setările sunt foarte simple de făcut. Vei avea suficiente detalii în umbră în caz că vrei să faci ceva în post producție.

Xiaomi Mi 12T Pro În culorile disponibile

5. Xiaomi Mi 12T Pro

Xiaomi și-a făcut un nume puternic în ultimii ani în piața din România iar acest lucru este pe merit. Telefoanele lor, de la entry level la flagship, impresionează cu noi tehnologii și prețuri accesibile.

Xiaomi Mi 12T Pro este cel mai nou flagship și vine cu probabil cea mai rapidă încărcare pe care am văzut-o într-un telefon. Dacă e descărcat, vei putea încărca 70% din bateria telefonului în aproximativ 15 minute.

Dacă OnePlus-ul îl recomand pentru oameni grăbiți, acesta este un telefon pentru oameni foarte grăbiți. Evident, glumim, dar este un feature pe care nu îl vei avea cu orice telefon de pe piață.

Trebuie menționat că de ești fan de fotografii ultra wide sau macro, aceste camere nu au fost foarte bine dezvoltate pentru acest telefon. Camera principală rămâne destul de bună pentru majoritatea cazurilor deși uneori acuratețea culorilor nu este cea mai bună, însă acesta este unul dintre compromisuri.