Samsung este una dintre cele mai populare și respectate companii de telefoane mobile din lume. Ei produc o gamă largă de telefoane, de la modele de buget până la cele de top, și oferă o mulțime de caracteristici avansate.
Multe telefoane Samsung sunt dotate cu procesoare puternice, camere foto de înaltă calitate, baterii de lungă durată, ecrane vibrante și opțiuni de stocare extensibile. De asemenea, mulți utilizatori apreciază interfața intuitivă a sistemului de operare Android dezvoltat de Samsung și calitatea materialelor utilizate la construcția telefoanelor.
Noi am ales cele mai bune telefoane Samsung care merită să le cumperi.
Conținut
Cele mai bune telefoane Samsung:


1. Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra aduce flagship-ul Galaxy și Note într-un singur dispozitiv. Acest model vine cu un ecran generos AMOLED de 6.8 inch si refresh rate de 120Hz ca la iPhone 14 Pro. Celelalte specificații sunt la fel, top notch, după cum vă puteți aștepta de la flagship-ul Samsung.
Ce ne impresionează cel mai mult în schimb, este setup-ul nou de camere. Avem camera principală de 108 megapixeli, două camere zoom (10x și 3x) și un ultrawide de 12 megapixeli. Camera de selfie-uri, evident că are nevoie de 40 megapixeli, comparativ cu cei 10 megapixeli de pe S22 și S22 Plus.
Ca orice telefon care nu e de la Apple, vă puteți aștepta la încărcare cu adevărat rapidă. Vei putea încărca S22-ul Ultra la 50% în mai puțin de 20 de minute. Capacitatea bateriei este de 5000mAh.
Galaxy S22 Ultra - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Calitatea premium a materialelor folosite
✅ Display excelent
✅ S Pen este util
Dezavantaje
🟥 Scump
🟥 Bateria nu este la fel de bună ca pe S21 Ultra
🟥 Un flagship putea avea difuzoare mai bune


2. Samsung Galaxy Z Flip 4
Samsung Z Flip 4 seamănă mult cu modelul anterior însă vine cu un set de îmbunătățiri care face acest telefon demn de folosit zi de zi, și nu o achiziție just for fun.
Balamalele au fost îmbunătățite față de modelul precedent, lucru care este esențial pentru experiența unui telefon Flip. Deși nu este la fel de bun ca la Huawei, tot am decis să includem acest telefon datorită faptului că vine cu capabilitățile de Play Store, comparativ cu limitările unui Huawei.
Un lucru care trebuie menționat este că încărcarea pe acest telefon este foarte lentă. În schimb, dacă acest aspect nu este o prioritate, te vei putea bucura de camera mult îmbunătățită comparativ cu Z Flip 3. Senzorul și lentilele vor putea capta mai multă lumină și detaliu, fiind comparabile cu iPhone 13.
Galaxy Z Flip 4 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Setup de cameră simplu și performant
✅ Experiența unui telefon flip
✅ Ecranul mult îmbunătățit
Dezavantaje
🟥 Bateria nu ține foarte mult
🟥 Încărcarea nu este rapidă


3. Samsung Galaxy A53
Până acum, toate telefoanele despre care am discutat vor avea un price point de cel puțin 3500 lei, asta dacă le cumperi SH de pe Flip. De acești bani, majoritatea oamenilor de vârsta mea și-ar cumpăra un laptop.
Ne uităm și la opțiuni pentru un buget mai redus cum ar fi Samsung Galaxy A53. Deși Samsung nu vine în fiecare an cu un dispozitiv mid-range care să își merite banii, anul acesta a reușit să ne impresioneze. Pentru o poziție pe care o ocupă de obicei Xiaomi sau Huawei în listele noastre.
A53-ul este de la bun început mai ieftin față de modelul de anul trecut la lansare, A52-ul. Varianta cu 6GB RAM și 128GB memorie este suficientă pentru majoritatea utilizatorilor. Surprinzător, acesta vine și cu un slot MicroSD, lucru pe care nu prea îl mai vedem la dispozitivele mobile.
Vei fii surprins că acest Samsung vine cu un display generos de 6.5 inch cu 120Hz. Take notes Apple. De asemenea este rezistent la stropi de apă și praf.
Galaxy A53 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Ecran excepțional pentru prețul lui
✅ Bateria ține mult
✅ Sistemul de camere foarte bun
✅ Actualizări de securitate frecvente pentru midrange
Dezavantaje
🟥 Nu filmează 4K în 60fps


4. Samsung Galaxy S10 Plus
Dacă ai nevoie de feel-ul de flagship și nu te interesează să ai ultima variantă de soft peste un an sau doi, aruncă o privire peste Galaxy S10+. Designul lui rămâne printre cele mai impresionante pe care le-am văzut într-un dispozitiv Android iar notch-ul lui nu este așa de deranjant ca alte modele.
Ecranul este un AMOLED superb care îți va afișa culori plăcute și în cele mai dificile condiții de lumină. Ecranul curbat pe ambele părți nu e ceva pentru toată lumea, în special dacă nu ești mai grijuliu cu gadgeturile tale.
Performanța este foarte bună, având Exynos-ul 9820. Performanța este suficient de bună pe modelul de 128GB care vine cu 8GB RAM. Softul este puțin ciudat datorită felului în care gestionează Samsung Android-ul. Deși arată bine interfața în sine uneori poate să fie greu de găsit câte un feature sau aplicație de care ai nevoie într-un moment anume.
Camerele sunt top notch, deci nu mai intrăm în detaliu acolo, însă trebuie să lăudăm bateria care te ține 1,5-3 zile în funcție de cât de mult folosești telefonul.
Cea mai bună parte? Telefonul îl găsești acum la jumătate de preț, deci intră ușor în categoria de 1500-2000 lei.
Galaxy S10 Plus - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Raport calitate-preț super bun acum
✅ Camerele sunt next level față de restul telefoanelor de pe această listă
✅ Bateria ține foarte mult
Dezavantaje
🟥 Fotografiile făcute în Night Mode nu sunt cele mai bune


5. Samsung Galaxy A52s
E greu să faci un telefon bun de buget mai bine decât Samsung. Și în categoria de 1500 lei, Samsung vine cu A52s-ul care face compromisuri exact în locurile unde trebuie pentru a oferi o experiență cât mai bună pentru un preț cât mai redus.
Galaxy A52s vine cu un display AMOLED Full HD de 120Hz, sub 1500 lei! Sunt iPhone-uri la 4000-5000 lei care nu au această capabilitate. De asemenea, acest telefon vine cu un rating IP57, adică este rezistent la stropi de apă și praf. Camera este cea mai bună pe care o vei găsi în acest preț. Marginile ecranului sunt cam groase pentru gustul nostru, dar nu poți să ai așteptări astronomice.
Performanța telefonului este destul de bună pentru majoritatea aplicațiilor iar jocurile care au nevoie de power vor merge, dar din păcate pe setările mai low.
Galaxy A52s - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Ecran AMOLED de 120Hz
✅ Performanța bună
✅ Camere foarte bune la acest preț
Dezavantaje
🟥 Construcția putea fi mai calitativă
🟥 Încărcare lentă


6. Samsung Galaxy A33
Acest Galaxy vine cu un sistem de camere foarte bun, ecran excelent la prețul lui, un design plăcut și încărcare destul de rapidă.
Designul este pe același film ca A53ul de pe locul 1 însă unele componente nu sunt la fel de bune ca la acel model. Asta înseamnă că de îl vrei pentru jocuri mai solicitante, mai bine încerci să îți mărești bugetul. Acest telefon este și cel mai ieftin model cu 5G de la Samsung așa că de te poți folosi de această tehnologie îți recomandăm acest telefon.
Telefonul vine de asemenea cu un rating de IP67, însemnând că e rezistent la praf și apă. Pentru rezistența ecranului, avem Gorilla Glass 5.
Display-ul în sine este un AMOLED de 6.4 inch cu 90Hz așa că totul pe ecran va curge.
Galaxy A33 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Procesor capabil la categoria de preț
✅ Design superb
✅ Foarte ușor
Dezavantaje
🟥 Nu are port 3.5mm
🟥 Construcție de plastic


7. Samsung Galaxy A13
Galaxy A13 este cel mai bun telefon pe care îl poți lua cu un buget de 1000 lei. Telefonul vine cu o baterie bună, performanță decentă și o cameră bună pentru o poză din când în când.
Ecranul are o rezoluție de 720p și mărimea este de 6.5 inch. Pentru cei pretențioși poate e prea mică rezoluția însă la acest preț nu este un display rău deloc. Refresh rate-ul este de 90Hz așa că experiența de utilizare este destul de faină.
Telefonul include doar 64GB de memorie internă, însă memoria se poate extinde cu un card microSD. Chiar dacă este sub 1000 lei, acesta vine cu un senzor de amprente care este ascuns în butonul de pornire al telefonului.
Galaxy A13 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
✅ Baterie bună
✅ Performanță bună la categoria lui de preț
Dezavantaje
🟥 Rezoluție mică
🟥 Camera doar ok
🟥 Spațiu de stocare puțin