cele mai bune smartwatch-uri

Cele mai bune Smartwatch-uri pentru 2023

Un smartwatch poate să fie foarte util în ziua de azi. Pe lângă faptul că este un accesoriu care poate arăta foarte bine și complementar stilului tău, funcționalitățile pe care le are un smartwatch îți poate face viața mai ușoară.

Un smartwatch îți va trimite notificările de pe mobil direct la încheietură, așa că dacă nu e ceva important nu va mai trebui să scoți telefonul din buzunar.

Foarte mulți folosesc aceste gadgeturi pentru sport și fitness. Cele mai bune smartwatch-uri sunt foarte capabile pentru a urmări progresul și metricile importante ce țin de sport.

Dacă nu ai control asupra aplicației de muzică pe căștile tale, vei putea folosi smartwatch-ul foarte ușor să dai următoarea melodie sau să cauți alt playlist.

De asemenea, foarte multe smartwatch-uri au capabilitatea de a integra un sistem de plată. Asta înseamnă că dacă uiți vreodată telefonul în mașină sau acasă, vei putea plăti direct cu smartwatch-ul.

După cum vezi, un smartwatch poate veni cu foarte multe beneficii. Noi am ales cele mai bune smartwatch-uri pentru 2023.

Conținut

Cele mai bune smartwatch-uri:

Cel mai bun smartwatch Apple, modelul Series 8 negru

1. Apple Watch Series 8

Deși Apple a păstrat același design ca la Series 7, noul Apple Watch vine cu un set de îmbunătățiri sub capotă. Acest model vine cu mult așteptatul senzor de temperatură, crash detection și sleep tracking îmbunătățit.

Dacă ai deja Apple Watch Series 7, totuși nu îți recomandăm să faci upgrade la Series 8. Dacă vrei ceva total diferit poți să te gândești la un Apple Watch Ultra însă dacă acesta este în afara bugetului tău, așteaptă Series 9-ul.

Apple Watch Series 8 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Performanță excelentă

✅ Senzor de temperatură

✅ Crash Detection

✅ WatchOS 9 este excelent

Dezavantaje

🟥 Puține îmbunătățiri față de Series 7

Cel mai bun smartwatch Samsung, modelul Galaxy Watch 5

2. Samsung Galaxy Watch 5

Galaxy Watch 5 este probabil cel mai bun smartwatch pe care îl poți cumpăra pentru Android. Integrarea smartwatch-ului este cu atât mai bună în ecosistemul Samsung. Cu acest model vei avea o baterie îmbunătățită față de modelul precedent și câteva health features în plus.

Deși în mare parte acest smartwatch nu pare schimbat față de Galaxy Watch 4, trebuie să menționăm că Galaxy Watch 5 este mult mai confortabil de purtat datorită senzorilor îmbunătățiți și al spatelui mai plat.

Galaxy Watch 5 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Design casual plăcut

✅ Senzor de temperatură

✅ Baterie mai bună

✅ Display mai rezistent

Dezavantaje

🟥 Puține îmbunătățiri față de Galaxy Watch 4

🟥 Optimizat pentru telefoane Samsung

cel mai bun smartwatch de la Google, modelul Pixel Watch

3. Google Pixel Watch

Galaxy Watch 5 este perfect match pentru cei care au un telefon Samsung? Dar restul ce fac? Google vine cu propria lor variantă hardware pentru un smartwatch și anume Google Pixel Watch. 

Acest smartwatch se conectează impecabil la orice telefon cu Google Services iar capabilitățile de sănătate au fost asigurate de Fitbit. Designul este simplu, minimalist, ușor rotunjit iar OLED-ul din spatele sticlei îi oferă ceasului un look elegant.

Vei avea toate capabilitățile de sport, somn și sănătate de care ai nevoie în mare parte. Dacă ești fan al ecosistemului Google, integrarea acestui ceas cu Google Maps, Calendar, Wallet, Pay, YouTube Music și Google Assistant este impecabilă.

Pixel Watch - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Design elegant

✅ Hardware excepțional

✅ Baterie mai bună

✅ Display mai rezistent

Dezavantaje

🟥 Bateria e doar ok

🟥 Scump

Smartwatch-ul Huawei Watch GT2 Pro

4. Huawei GT2 Pro

Un motiv pentru care păstrăm Huawei GT2 Pro pe lista noastră e că are autonomia bateriei de lungă durată. Și nu vorbim de o zi sau două. Sunt cazuri în care bateria ne-a ținut și două săptămâni așa că dacă poți renunța la unele smart features pentru o autonomie exponențial mai mare a bateriei, GT2 Pro is your watch.

Acest smartwatch nu este făcut ca să fie în competiție cu Apple, Samsung sau Google. Este în categoria lui, dar asta nu înseamnă că vei avea un ceas mai puțin capabil când vine vorba de capabilitățile de fitness. Display-ul este de calitate iar construcția ceasului este din materiale premium. Fie că vrei un ceas pentru un buget mai redus sau o baterie care să te țină foarte mult timp, Huawei GT2 Pro este pentru tine.

GT2 Pro - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Design foarte premium

✅ Bateria ține 10-14 zile

✅ Încărcare wireless

✅ Display mai rezistent

✅ Preț excelent

Dezavantaje

🟥 Lipsesc smart features

Cel mai bun smartwatch de buget de la Apple, modelul SE 2022 în mai multe culori

5. Apple Watch SE 2022

Dacă ai un dispozitiv în ecosistemul Apple și vrei un smartwatch entry level, noul SE clar este cel mai bun candidat. Deși prețul este mult mai accesibil față de Series 8, asta nu înseamnă că nu este un smartwatch capabil.

Noul Apple Watch SE vine cu Crash Detection, majoritatea funcțiilor de fitness și o baterie care să te țină aproape toată ziua. Display-ul a rămas la fel cu cel de pe SE-ul precedent și nici acest model nu va avea Always On Display, așa că dacă dorești această funcționalitate va trebui să te uiți la un Series 8 sau Ultra.

Apple Watch SE 2022 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Preț foarte accesibil

✅ Același chipset ca și pe Series 8

✅ Low Power Mode

Dezavantaje

🟥 Ramă groasă

🟥 Nu are ecran Always On

Cel mai bun smartwatch de la Garmin, modelul Venu 2

6. Garmin Venu 2

Pentru cei care au nevoie de un ceas foarte bun pentru fitness, Garmin Venu 2 este o opțiune foarte bună fie că ești pe iOS sau Android. Capabilitățile funcționează impecabil pe ambele sisteme de operare.

Comparativ cu majoritatea ceasurilor de pe această listă, acest Garmin te va ține aproximativ 5 zile însă display-ul și aranjamentul aplicațiilor nu este la fel de ”smart” ca pe un Apple Watch sau pe Galaxy Watch.

Ecranul este de rezoluție mare și vine cu trei nivele de luminozitate care se adaptează în funcție de mediul în care se află.

Garmin Venu 2 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Ecran AMOLED excelent

✅ Fitness Tracking next level

✅ GPS foarte exact

Dezavantaje

🟥 Aplicațiile disponibile sunt limitate

Smartwatch-ul compact Huawei Watch Fit disponibil în mai multe culori

7. Huawei Watch Fit

Dacă vrei un smartwatch de buget cu un look sofisticat, Huawei vine cu modelul Watch Fit. Smartwatch-ul este foarte ușor și e plăcut de purtat în orice condiție, fie că faci sport sau îl folosești ca un daily driver.

Mulți spun că acest dispozitiv nu este cu adevărat un smartwatch pentru că nu poți descărca aplicații pe el însă capabilitățile cu care vine sunt mai mult decât suficient pentru majoritatea utilizatorilor. Display-ul este un OLED excelent care face față condițiilor mai dificile de lumină.

Bateria te va ține între 5 și 10 zile în funcție de luminozitate și dacă folosești always on. Și la 5 zile de autonomie, este mult mai bun comparativ cu celelalte smartwatch-uri la acest capitol.

Partea cea mai bună la acest smartwatch/fitness tracker este că calitatea construcției se simte mult mai high end decât te-ai aștepta la acest preț.

Huawei Watch Fit - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ GPS Bun

✅ Antrenamente incluse pe dispozitiv

✅ Ecran OLED foarte bun

✅ Baterie excepțională

✅ Ecran Always On

Dezavantaje

🟥 Nu are altimetru pentru hiking/trekking

🟥 Nu poți instala aplicații 3rd party

Smartwatch-ul Xiaomi Mi Watch în mai multe culori

8. Xiaomi Mi Watch

Pentru un smartwatch pe care îl găsești de obicei sub 700 lei, Xiaomi Mi Watch este un gadget premium care vine cu majoritatea capabilităților pe care le-ai dori din partea unui smartwatch. Similar cu Huawei-ul anterior, vei uita unde este încărcătorul lui pentru că bateria acestui smartwatch ține până la două săptămâni.

Xiaomi Mi Watch vine cu un ecran AMOLED de 1.39 inch și o rezoluție destul de bună. La fel ca și cu Huawei-ul Watch Fit, vei avea funcția de Always-On display. Asemănările continuă cu lipsa suportului pentru aplicații 3rd party. Deși acest suport lipsește, Xiaomi Mi Watch rămâne un smartwatch capabil pentru majoritatea nevoilor de fitness și sport.

Xiaomi Mi Watch - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Bateria ține aproape două săptămâni

✅ Look premium

✅ Preț foarte bun

Dezavantaje

🟥 Nu poți instala aplicații 3rd party

🟥 Nu poți partaja datele cu Apple Heath

Cel mai rezistent smartwatch, Apple Watch Ultra cu curelele diferite

9. Apple Watch Ultra

Ne-am hotărât să includem Apple Watch Ultra în această listă deoarece dacă vrei absolut cel mai bun smartwatch pentru ecosistemul Apple, Ultra-ul este cea mai bună alegere.

Deși este un produs cu un public clar definit, mulți vor cumpăra acest model pentru rezistența și longevitatea cu care vine. Design-ul reflectă asta așa că dacă vrei un smartwatch mai elegant, totuși îți recomandăm Series 8-ul.

Deși este un smartwatch mai mare și mai greu, acesta este destul de confortabil pentru a fi purtat pentru perioade mai lungi. De asemenea Ultra-ul este excelent pentru orice tip de sport extrem sau condiții mai grele de vreme.

Bateria va ține în jur de 36 de ore, iar dacă activezi low power mode acesta va ține aproape 60 de ore.

Apple Watch Ultra - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Design extrem de rezistent

✅ Baterie mult mai bună față de alte Apple Watch-uri

✅ Butoane foarte bune pentru sporturi extreme

✅GPS foarte bun

Dezavantaje

🟥 Scump

🟥 Poate să fie prea mare pentru unele încheieturi