Căștile wireless sunt un gadget util pentru că te ajută să asculți muzică sau podcast-uri fără să ai o legătură prin fir la telefon sau laptop. Ele îți oferă o libertate în ceea ce privește mobilitatea mai ales când activitățile tale implică mai multă mișcare, de exemplu dacă gătești, faci sport sau altele.
Multe căști wireless sunt și mai confortabile de purtat pentru perioade mai lungi de timp tocmai pentru că cablul nu te va încurca. Tind să fie și mai ușoare și majoritatea sunt suficient de portabile încât să le poți lua cu tine oriunde.
Majoritatea căștilor wireless folosesc tehnologie Bluetooth pentru stabilirea unei conexiuni cu un dispozitiv. Prin Bluetooth îți va fii foarte ușor să conectezi căștile la orice dispozitiv, de la laptopuri la tablete, telefoane sau sisteme home cinema.
Multe din cele mai bune căști din 2023 au câteva capabilități în plus față de restul cum ar fi noise cancelling, sau în cazul ecosistemului Apple le poți conecta cu ușurință și la smartwatch.
Să începem.


1. Sony WH-1000XM5
E greu să nu încep o listă despre căști wireless cu acest model. Cu XM5-urile, Sony s-a poziționat din nou în topul căștilor cu noise cancelling datorită performanței pe care o oferă pe planul sonor, al duratei bateriei și ai calității de ANC.
Căștile sunt o idee mai scumpe decât au fost XM4-urile la lansare. De asemenea, sunt mai scumpe față de căștile echivalente de la Bose însă mai ieftin decât Airpods Max.
Noise cancelling-ul este mult mai bun față de modelul precedent. Sony a pus mai multe microfoane pe acest model, care ajută la noise cancelling dar și la calitatea sunetului pe care o vei avea în timpul unui apel.
Sony WH-1000XM5 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje
Merită văzut și: Sony WH-1000XM4
Dacă îți place acest model, însă dorești o alternativă mai ieftină, poți găsi generația anterioară la un preț foarte bun. De asemenea, XM4s-urile sunt și mai portabile dacă acest factor este foarte important pentru tine.




2. Bose 700
Competitor direct al lui Sony XM5, Bose 700 oferă performanță la fel de bună ca Sony doar că sunt ușor diferite. Portabilitatea este la fel de scăzută ca la Sony, însă calitatea sunetului este puțin diferită. Dacă Sony este puțin mai maleabil datorită setărilor EQ, Bose vine cu un sunet predefinit. Dar acest sunet este unul foarte clar și punchy, deci nu trebuie să îți faci griji.
Sony poate este mai plăcut pentru cei care preferă un pic mai mult bass. La fel, design-ul este mai premium față de cel de la Sony. Bateria nu ține la fel de mult ca și modelul precedent QC 35 II, dar ține suficientă pentru un zbor de avion sau o călătorie mai lungă.
Bose 700 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje


3. Apple Airpods Max
Airpods Max-urile sunt un produs luxury în categoria căștilor wireless over-ear cu ANC. Încă înainte să asculți aceste căști vei observa calitatea premium a materialelor. Din recenziile văzute de pe net, construcția interioară a acestor căști este impecabilă. Deși sunt mai grele față de competitorii menționați anterior, aceste căști sunt foarte confortabile.
Recomand aceste căști persoanelor care au un dispozitiv tu iOS pentru a profita de toate lucrurile pe care le oferă. Spatial audio este o experiență foarte faină pentru a asculta muzica ta preferata însă catalogul de muzică spatial audio nu este foarte variat.
Aceste căști nu au gesturi ca Sony sau Bose, dar au un buton și un crown ca și pe Apple Watch care oferă o experiență foarte plăcută pentru schimbarea melodiilor și setarea volumului.
Apple Airpods Max - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje


4. Focal Bathys
Probabil nu ai auzit niciodată de Focal, un brand francez. De ani întregi ei fac produse Hi-Fi fie că e vorba de căști sau boxe de un standard foarte înalt.
Recent, au introdus Focal Bathys, căști wireless cu ANC cu o calitate audio fără echivalent. Deși Airpods Max sunt fantastice mai ales dacă ai produse de la Apple, Focal Bathys sunt superioare dacă calitatea audio este pe locul 1 pentru tine.
Singurul lucru pe care trebuie să îl menționez este că aceste căști nu au un look ”urban”. Nu sunt căști cu care aș ieși din casă deoarece ies în evidență foarte tare comparativ cu căștile menționate anterior.
Încă un plus cu aceste căști este că au DAC integrat, adică vei putea avea calitate audio și mai bună dacă dorești să folosești aceste căști prin firul lor. Dacă vrei să ai căști pe care le poți lua într-o călătorie mai lungă dar și să le folosești acasă pentru ascultat muzică Hi-Fi, Focal Bathys este cea mai bună alegere.
Focal Bathys - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje


5. Sony WF-1000XM4B
Pentru căști true wireless care funcționează impecabil pe Android și iOS, putem recomanda acest model. Calitatea sunetului, noise cancelling-ul și autonomia bateriei sunt toate top la această pereche de căști wireless.
Față de modelul precedent, aceste căști sunt mai mici, mai confortabile și au un control mai plăcut când ești în mers. Calitatea materialelor folosite este premium iar în ceea ce privește bateria, acest model te va ține 8 ore fără încărcare cu ANC-ul pornit.
Sony WF-1000XM4B - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje
Merită văzut și: Sony WF-1000XM3B
Dacă vrei să păstrezi același soft intuitiv dar poți renunța dar designul nou și câteva specificații mai bune, îți recomandăm și modelul precedent.




6. Bose Quiet Comfort Earbuds II
Dacă vorbim despre căști noise cancelling, evident trebuie să menționăm și Bose. La fel ca și la căștile over-ear, Bose are o pereche excepțional de bună la acest capitol de true wireless. Calitatea sunetului este la nivel cu Sony-urile de mai sus însă este pe o notă diferită. Bose oferă o experiență mai echilibrată de ascultare iar Sony-urile sunt mai puternice la bass.
Anularea zgomotului la această pereche este mai bună decât la Sony sau Apple Airpods Pro 2 iar cu această tehnologie această pereche de căști va fii cea mai scumpă din această listă de True Wireless. Dacă izolarea sunetului și portabilitatea sunt cele mai importante criterii pentru tine atunci nu are rost să te mai uiți după alte perche.
Trebuie să menționăm că această pereche nu are wireless charging, lucru care pare esențial la o pereche de căști true wireless cu acest preț însă dacă nu folosești deloc acest feature atunci nu va fii o problemă.
Bose Quiet Comfort Earbuds II - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje
Merită văzut și: Bose Quiet Comfort Earbuds I
Dacă anularea zgomotului este cel mai important lucru pentru iar însă bugetul tău nu îți permite să cumperi aceste căști îți putem recomanda și generația precedentă a acestor căști.




7. Apple Airpods Pro 2
Probabil cea mai bună achiziție pe care o poți face dacă ai un iPhone sau mai multe dispozitive din ecosistemul Apple. Deși designul a rămas la fel, Airpods Pro-urile noi vin cu specificații și o calitate a sunetului care diferențiază aceste căști de competitori.
Noise cancelling-ul este mai bun decât pe Sony-uri însă nu chiar la fel de bun ca la Bose iar calitatea sunetului este aproape la fel de bună ca și la Sennheisere, cu excepția momentului când asculți melodii în Spatial Audio.
Acest format, la fel ca la Airpods Max, oferă o experiență total diferită de a asculta muzica ta preferată. Controlul de pe aceste căști a fost îmbunătățit. Acum poți da volumul mai tare sau mai încet direct de pe cască glisând degetul în jos sau în sus pe controlul de play/pauză.
Apple Airpods Pro 2 - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje
Merită văzut și: Apple Airpods Pro gen 1
Airpods Pro-urile de prima generație se pot găsi acum la un preț foarte bun dacă vrei căști true wireless pentru dispozitivul tău Apple.




8. Google Pixel Buds Pro
Deși Google nu este cea mai renumită companie pentru căști True Wireless, au reușit să vină cu un model competitiv anul acesta. La un preț foarte bun, vei avea o calitate audio bună, ANC decent și o autonomie a bateriei foarte bună. Aceste au fast pair prin NFC și încărcare wireless.
Cel mai impresionant lucru la aceste căști? Le poți găsi de cele mai multe ori la un preț de sub 1000 lei. Într-un spațiu dominat de căști între 1200-1800 lei, această pereche îți oferă o barieră de intrare în lumea căștilor true wireless fără să faci multe compromisuri.
Google Pixel Buds Pro - Avantaje și Dezavantaje
Avantaje
Dezavantaje


9. Sennheiser Momentum True Wireless 3
Întotdeauna am fost un fan Sennheiser însă cu primele două iterații a căștilor true wireless pe care le-au produs nu am fost neapărat mulțumit din mai multe motive.
Acest lucru s-a schimbat cu al treilea model, Momentum True Wireless 3. Aceste căști sunt o idee mai grele față de restul de pe această listă, însă oferă cea mai bună calitate de sunet.
Aceste căști vin și cu încărcare rapidă iar autonomia lor fără încărcare în carcasă este de 7 ore. Iar dacă rămâi cu bateria la 0%, 10 minute de încărcare îți vor oferi o oră de ascultare.
Funcțiile de personalizare sunt net îmbunătățite față de modele precedente și oferă mai multe opțiuni decât Sony-urile de pe listă.