Ilustrație cu un birou cu lumini RGB și un monitor în centrul biroului

Cele Mai Bune 7 Monitoare de Gaming și Productivitate în 2023

În ziua de azi, monitoarele nu sunt doar simple ecrane pe care le folosim pentru a interacționa cu computerele noastre. Ele sunt porțile către lumi virtuale, instrumente de lucru esențiale și, pentru mulți dintre noi, ferestre către universul online. Fie că ești un gamer pasionat, un profesionist în domeniul graficii sau pur și simplu cineva care își petrece mult timp în fața ecranului, alegerea monitorului potrivit poate face diferența dintre o experiență mediocră și una excepțională. În acest articol, vom explora cele mai bune 7 monitoare pentru PC disponibile în 2023, evidențiind caracteristicile lor distinctive și motivul pentru care ar putea fi alegerea perfectă pentru tine.

Cuprins

Cele mai bune monitoare pentru pc:

Monitor Dell p2719h

1. Dell P2719H

Design

Designul monitorului Dell P2719H este unul elegant și util. Acesta prezintă margini extrem de subțiri, aproape inexistente pe laterale și partea superioară. Partea de jos este ceva mai groasă, dar găzduiește logo-ul Dell. Corpul monitorului este fabricat în mare parte din plastic, dar pare durabil și de înaltă calitate. Un alt aspect important este ajustabilitatea monitorului: este reglabil pe înălțime, are înclinare, pivotare și rotire.

Display

Dell P2719H are un display FHD cu o rezoluție de 1920 x 1080 la 60Hz. Acest monitor nu este destinat creatorilor de conținut sau jucătorilor care au nevoie de o rezoluție și o rată de reîmprospătare mai mare. În schimb, este destinat consumatorilor și birourilor care efectuează multe activități pe web și de productivitate. Dell afirmă că acest panou oferă un gamut de culori de 72% (CIE 1931), ceea ce este bun pentru utilizarea generală a consumatorilor.

Specificații

Monitorul are o dimensiune de 27″, cu o rezoluție nativă de 1920 x 1080 la 60Hz. Luminozitatea este de 300 cd/m², iar timpul de răspuns este de 8 ms (normal) și 5 ms (rapid). Are un raport de contrast de 1000:1 și suportă 16,7 milioane de culori. În ceea ce privește conectivitatea, dispune de HDMI, Display Port, VGA și USB.

Concluzie

Dell P2719H este un monitor excelent pentru consumatori și afaceri. Punctul său forte este capacitatea de a ajusta înălțimea, înclinarea, rotirea și pivotarea. Nu este un monitor destinat creatorilor de conținut, fotografilor, videografilor sau jucătorilor, dar Dell este conștient de acest lucru.

Dell P2319H

2. Dell P2319H

Dell P2319H oferă o calitate bună a imaginii pentru utilizarea zilnică, o gamă solidă de caracteristici de conectivitate și mișcare, precum și un preț excelent. Este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie de un monitor simplu și mic pentru utilizare zilnică la birou sau acasă. Cu toate acestea, nu este suficient de bun pentru a gestiona sarcini mai dificile care necesită sensibilitate la culoare sau orice fel de jocuri serioase.

Design și Caracteristici

Monitorul Dell P2319H se concentrează pe practicitate și caracteristici sensibile. Are margini foarte subțiri, ceea ce îl face potrivit pentru configurații multi-monitor. Dispune de opțiuni excelente de ajustare, inclusiv 130mm de ajustare a înălțimii și mișcare de înclinare, pivotare și mod portret. Este compatibil și cu montările VESA de 100mm. În ceea ce privește conectivitatea, are două porturi USB 3.0, DisplayPort, HDMI și un mufă VGA.

Display

Monitorul Dell oferă o calitate bună a imaginii pentru majoritatea sarcinilor de calcul zilnice. Are o luminozitate de 206 nits și un nivel negru de 0.15 nits. Acestea oferă un raport de contrast de 1373:1, care este suficient pentru a oferi o imagine profundă și nuanțată. În ceea ce privește culorile, monitorul acoperă 88,5% din gamutul sRGB la un volum de 98%, ceea ce înseamnă că poate afișa culori vibrante, dar nu toate nuanțele din spațiul sRGB.

Concluzie

Dell P2319H este un monitor care se concentrează pe furnizarea de caracteristici cheie și niveluri acceptabile de calitate la un preț excelent. Este potrivit pentru utilizarea zilnică, oferind culori vii, un contrast excelent și niveluri impresionante de negru. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru sarcini care necesită o precizie a culorilor sau pentru jocuri rapide.

Monitor Dell P2219H

3. Dell P2219H

Dell P2219H este un monitor de office care combină un preț accesibil cu o calitate solidă a imaginii și o selecție rezonabilă de caracteristici. Este un monitor care se concentrează pe furnizarea de caracteristici esențiale și niveluri acceptabile de calitate la un preț excelent. Este potrivit pentru utilizarea zilnică, oferind culori vii, un contrast excelent și niveluri impresionante de negru.

Display

Monitorul Dell oferă o calitate bună a imaginii pentru majoritatea sarcinilor de calcul zilnice. Are o luminozitate de 250 nits și este capabil să afișeze 16.7 milioane de culori. Cu un contrast de 1000:1, oferă o imagine profundă și nuanțată. În ceea ce privește culorile, monitorul este potrivit pentru sarcini de zi cu zi, dar nu este recomandat pentru sarcini care necesită o precizie a culorilor sau pentru jocuri rapide.

Concluzie

Dell P2219H este un monitor care se concentrează pe furnizarea de caracteristici esențiale și niveluri acceptabile de calitate la un preț excelent. Este potrivit pentru utilizarea zilnică, oferind culori vii, un contrast excelent și niveluri impresionante de negru. Cu toate acestea, nu este potrivit pentru sarcini care necesită o precizie a culorilor sau pentru jocuri rapide.

Dell Curved S2721HGF

4. Dell Curved S2721HGF

Dell S2721HGF este un monitor de gaming curbat care, deși nu are toate caracteristicile sau porturile de top ale celor mai bune monitoare de gaming, oferă o performanță impresionantă în raport cu prețul său. Dacă ești în căutarea unui monitor curbat, compact și accesibil, acesta este probabil alegerea potrivită.

Design și Configurare

Configurarea monitorului Dell S2721HGF este simplă și intuitivă. Cu toate acestea, porturile sunt plasate într-o manieră care poate fi puțin nepractică. Monitorul vine cu două porturi HDMI 1.4, un DisplayPort 1.2 și o ieșire pentru căști de 3.5mm. Designul este simplu, cu un bezel subțire și un logo Dell pe partea de jos.

Caracteristici și Calitatea Imaginii

Monitorul are o serie de setări predefinite pentru diferite genuri de jocuri, precum FPS, RTS, RPG și Sport, precum și trei sloturi pentru moduri de joc pe care le poți personaliza. Dispune de un panou VA cu rezoluție de 1920 x 1080, o rată de reîmprospătare de 144Hz, acoperire sRGB de 99% și un timp de răspuns de 1ms. Culorile sunt vibrante, iar contrastul de 3000:1 este excelent.

Monitor Philips 273V7QDAB

5. Philips 273V7QDAB

Philips 273V7QDAB este un monitor accesibil și fără pretenții, conceput pentru a facilita calculul pentru utilizatorii de afaceri și de acasă. Acest produs oferă o calitate și culori rezonabile ale imaginii prin intermediul tehnologiei IPS, fiind ambalat într-un pachet fiabil. Este ideal pentru cei care caută unghiuri de vizualizare excelente, o imagine vibrantă și un design fără margini, chiar și cu un buget limitat.

Design și Caracteristici

Philips 273V7QDAB are un design simplist, dar curat, fiind potrivit pentru orice mediu. Monitorul vine în culoarea neagră mată, fiind alegerea principală în ceea ce privește culoarea carcasei. Ceea ce îl diferențiază este designul său fără margini pe trei laturi, fiind ideal pentru configurații multi-monitor. Cu toate acestea, fiind un model de buget, există unele limitări în ceea ce privește caracteristicile sale funcționale. Ecranul de 27 de inchi este susținut doar de un suport care permite doar înclinarea. Calitatea construcției este rezonabilă pentru utilizarea normală, dar este necesară o atenție sporită atunci când se ajustează ecranul.

Calitatea Imaginii

Philips 273V7QDAB dispune de un panou IPS de 27 inchi cu o rezoluție de 1920 x 1080, o rată de reîmprospătare de 60Hz și un timp de răspuns de 5ms. Luminozitatea de 250cd/m2 și un raport de contrast de 1000:1 sunt incluse, oferind o calitate a imaginii adecvată pentru utilizarea de birou

Concluzie

Philips 273V7QDAB oferă un raport preț-performanță excelent, oferind utilizatorilor cu buget limitat o valoare adăugată. Calitatea culorilor și a imaginii depășește așteptările, fiind recomandat chiar și pentru editarea foto de bază. Deși nu dispune de caracteristici specifice pentru gaming, designul său fără margini și prețul accesibil îl fac ideal pentru stații de lucru multi-monitor

Monitor Lenovo Legion Y25 25

6. Lenovo Legion Y25-25

Lenovo Legion Y25-25 face parte din seria de gaming a Lenovo și promite timpi de răspuns rapidi, rate de reîmprospătare ridicate, un design atrăgător, un suport integrat pentru căști și o ergonomie exemplară. Cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz și un timp de răspuns de 1 ms, acest monitor este conceput pentru a oferi o performanță optimă în gaming.

Design și Caracteristici

Monitorul de gaming Lenovo Legion Y25-25 se distinge prin caracteristicile sale ergonomice. Poate fi ridicat cu până la 13 centimetri, înclinat între -5 și +30 de grade, rotit cu 30 de grade în ambele direcții și oferă o funcție pivot care permite ecranului să fie rotit cu 90 de grade. Calitatea construcției este solidă, iar standul inclus impresionează prin greutatea sa.

Calitatea Imaginii

Monitorul are o diagonală de 24.5 inchi și o rezoluție de 1920×1080 pixeli. Lenovo promite o luminozitate de până la 400 nits, dar în unele măsurători, panoul a atins doar 386 cd/m² în anumite zone. Cu toate acestea, nivelul negru este ușor crescut, ceea ce scade ușor raportul de contrast. Acest lucru nu este optim pentru editarea imaginilor și a videoclipurilor, dar este perfect pentru gaming.

Concluzie

Lenovo Legion Y25-25 este un monitor de gaming puternic care îndeplinește cerințe ridicate. Este ideal pentru jocuri în care viteza și vizibilitatea sunt esențiale. Acesta nu se datorează doar ratei ridicate de reîmprospătare și timpilor de răspuns rapidi, ci și multor caracteristici mici pe care utilizatorul le poate utiliza. Monitorul poate fi ajustat optim în funcție de nevoile utilizatorului datorită opțiunilor sale extinse de configurare.

Monitor HP OMEN 25

7. HP Omen 25

HP Omen 25 este un monitor de gaming care, deși nu este cel mai bogat în caracteristici pentru prețul său, oferă o experiență de gaming excelentă cu unele caracteristici impresionante. Rata de reîmprospătare ajustabilă este o caracteristică interesantă, iar contrastul culorilor, unghiurile de vizualizare și opțiunile de conectivitate oferă exact ceea ce ai nevoie pentru diverse situații de gaming.

Performanță

Un aspect remarcabil al monitorului HP Omen 25 este absența oricărui efect de estompare sau ghosting, ceea ce îți permite să te concentrezi mai mult pe mișcările și țintele precise și să te bucuri de capacitățile de înaltă tensiune. Monitorul permite ajustarea setărilor, cum ar fi timpul de răspuns, astfel încât să te poți bucura de o viteză de răspuns de 1ms. De asemenea, are un afișaj de 144Hz, dar nu dispune de caracteristici speciale de gaming, cum ar fi crosshairs personalizabile. Cu toate acestea, dispune de AMD FreeSync, care îți permite să sincronizezi rata de reîmprospătare a monitorului cu rata de cadre a plăcii grafice AMD.

Design

HP Omen 25 are un design elegant și robust. Butonul din față și centrul facilitează ajustarea setărilor. Rama neagră mată și suportul sunt decalate, nu perfect pătrate cu monitorul. Un dezavantaj al designului HP Omen 25 este că poți ajusta doar înclinarea. Monitorul are o diagonală de 24,5 inchi și dispune de un cablu DisplayPort, două porturi USB, două porturi HDMI și o mufă pentru căști.

Concluzie

Deși HP Omen 25 nu este cel mai bun monitor de gaming pentru prețul său, oferă o experiență de gaming excelentă cu unele caracteristici impresionante pe care le vei aprecia. Rata de reîmprospătare ajustabilă este o caracteristică interesantă de jucat, în timp ce contrastul culorilor, unghiurile de vizualizare și opțiunile de conectivitate oferă exact ceea ce ai nevoie pentru diverse situații de gaming.