Colaj ilustrat cu mouse-uri pentru pc

Top 8 Mouse-uri pentru PC: Ghidul Complet de Cumpărături 2024

În era digitală de astăzi, fiecare detaliu contează atunci când vine vorba de echipamentul nostru tehnologic. Unul dintre cele mai esențiale și adesea subestimate accesorii este mouse-ul. Deși poate părea un instrument simplu, alegerea potrivită poate face diferența dintre o zi productivă și ore de frustrare. Fie că ești un gamer pasionat, un designer grafic sau pur și simplu cineva care petrece mult timp în fața computerului, un mouse de calitate poate îmbunătăți semnificativ experiența ta. În acest articol, vom explora 8 dintre cele mai bune mouse-uri disponibile pe piață în 2023, analizând caracteristicile lor principale, avantajele și modul în care se pot potrivi nevoilor tale. Să ne scufundăm în lumea mouse-urilor și să descoperim care este cel mai potrivit pentru tine!

 

Cuprins

Cele mai bune mouse-uri:

Logitech Mx Master 3

1. Logitech MX Master 3S

Design și Caracteristici

Logitech MX Master 3S este cel mai recent model din seria MX Master a Logitech și designul său actualizat îl face o alegere valoroasă pentru cei care caută un mouse axat pe productivitate. Acesta prezintă un design ergonomic și confortabil, cu caracteristici de productivitate unice care sunt adaptabile la software specific, un nou scroll wheel magnetic și o durată de viață a bateriei îmbunătățită și foarte lungă. Mouse-ul are șapte butoane, inclusiv un scroll wheel clicabil și un buton pentru ajustarea setării de derulare. Pe latură, există un scroll wheel pentru degetul mare și două butoane personalizabile, precum și un buton suplimentar atunci când apăsați pe zona degetului mare.

Funcționalitate

Logitech MX Master 3S poate fi folosit pe Windows, Mac și Linux. Aproape fiecare caracteristică a acestui mouse oferă opțiuni de personalizare. Scroll wheel-ul degetului mare funcționează ca un scroller orizontal, fiind extrem de util pentru programe precum Excel și Final Cut Pro. Mouse-ul se adaptează butoanelor sale de comandă rapidă în funcție de software-ul pe care îl utilizați. De asemenea, vine cu o durată de viață a bateriei îmbunătățită de până la 70 de zile.

Performanță

Forma curbă și locul special pentru degetul mare, precum și precizia și acuratețea cursorului, fac ca Logitech MX Master 3S să fie extrem de confortabil de folosit pentru perioade lungi de timp. Software-ul Logitech Options a fost puțin dificil de instalat, dar odată ce știți ce să căutați, nu ar trebui să aveți probleme. MX Master 3S funcționează fără probleme pe aproape orice suprafață, oferind precizie și acuratețe.

Verdict

Luând în considerare viteza, acuratețea, designul produsului, setările personalizabile și celelalte caracteristici discutate în această recenzie, Logitech MX Master 3S este o alegere de top pentru un mouse axat pe productivitate. Profesioniștii care își petrec majoritatea zilelor de lucru pe software specializat – programatori, designeri grafici, editori video etc. – vor beneficia cel mai mult de aceste caracteristici. Cu toate acestea, chiar și utilizarea a câtorva caracteristici poate fi surprinzător de utilă, iar designul fizic al MX Master 3S este mai confortabil decât alte mouse-uri.

Mouse ASUS WT425

2. ASUS WT425

Design și Caracteristici

Mouse-ul optic wireless ASUS WT425 este conceput pentru o controlare precisă și confortabilă, având tehnologie avansată de urmărire cu o rezoluție de până la 1600DPI. Acesta prezintă un design ergonomic, cu un înveliș tactil și ușor de prins, asigurând confortul chiar și după perioade lungi de utilizare. Mouse-ul are un design de clic silențios, ceea ce înseamnă că îl puteți folosi în medii liniștite fără a deranja pe cei din jur.

Funcționalitate

ASUS WT425 vine cu un comutator dedicat care vă permite să selectați cu ușurință nivelurile de sensibilitate de 1000 și 1600DPI. Acesta este echipat cu o roată de derulare, un buton de comutare DPI (1000/1600), butoane pentru navigare înainte și înapoi pe internet și un design de clic silențios care are o durată de viață de până la 3 milioane de clicuri. Mouse-ul este proiectat pentru a fi utilizat fără probleme pe orice suprafață, eliminând astfel dependența de mouse pad.

Conectivitate

ASUS WT425 oferă conectivitate USB 2.0, oferind un design simplu care funcționează cu fiecare PC în mod plug and play. Acesta este proiectat ergonomic pentru utilizatorii dreptaci, oferind un răspuns natural și confort absolut. Cu lentilele sale de calitate și tehnologia de urmărire, asigură o intrare fidelă în fiecare aplicație și pe toate suprafețele.

Verdict

ASUS WT425 este un mouse optic wireless care combină tehnologia avansată cu un design ergonomic pentru a oferi utilizatorilor o experiență de navigare confortabilă și precisă. Cu caracteristicile sale, cum ar fi comutatorul DPI dedicat și designul de clic silențios, este ideal pentru cei care caută un mouse fiabil și eficient pentru utilizarea zilnică.

Mouse Logitech Anywhere 3

3. Logitech MX Anywhere 3S

Design și Caracteristici

Logitech MX Anywhere 3S este un mouse de călătorie profesional care îmbină caracteristicile și specificațiile mouse-ului de top al companiei, MX Master 3S, într-un corp compact. Acesta are o roată electromagnetică de derulare, o caracteristică de derulare orizontală, este mic și ușor, și vine cu caracteristica utilă Logitech Flow. De asemenea, are o durată de viață a bateriei impresionantă. Cu toate acestea, forma sa mică poate compromite confortul și nu dispune de un compartiment de depozitare pentru dongle, ceea ce poate fi dezavantajos pentru un mouse destinat călătoriilor.

Funcționalitate

Ca mouse de călătorie, caracteristica definitorie a MX Anywhere 3S este dimensiunea sa. Cu dimensiunile de 1,28 x 3,94 x 2,53 inchi, acesta poate fi ușor introdus într-un spațiu mic din geantă sau chiar în buzunarul din față al pantalonilor. Senzorul Darkfield al Logitech, care urmărește până la 4000 dpi în MX Anywhere 3S, a fost testat pentru a funcționa pe majoritatea suprafețelor netede, inclusiv pe sticlă. Acest lucru este deosebit de util pentru MX Anywhere 3S, care este conceput pentru a fi folosit oriunde și oricând aveți nevoie să lucrați.

Conectivitate

MX Anywhere 3S oferă atât conectivitate Bluetooth, cât și wireless 2,4 GHz, asigurând o conexiune stabilă și fără întârzieri, chiar și în zone cu multe rețele Wi-Fi. Cu caracteristica multi-pairing a Logitech, puteți conecta mouse-ul la mai multe dispozitive și puteți comuta rapid între ele. Această opțiune este deosebit de utilă într-un mediu de lucru de acasă, unde s-ar putea să doriți sau să aveți nevoie să treceți de la lucru într-o cameră la alta din diverse motive.

Verdict

MX Anywhere 3S oferă multă funcționalitate pentru un mouse portabil. Deși este util într-o varietate largă de circumstanțe mai puțin ideale, nu este un înlocuitor pentru mouse-urile de productivitate mai confortabile, cum ar fi MX Master 3S. Cu toate acestea, ca mouse secundar, MX Anywhere 3S poate fi considerat o investiție valoroasă, mai ales pentru profesioniștii care doresc să lucreze eficient în afara unui birou tradițional.

Mouse Gaming Logitech G502

4. Logitech G502 Hero

Design și Caracteristici

Logitech G502 Hero este un mouse de gaming care combină stilul și confortul, fiind una dintre cele mai bune opțiuni ale Logitech pentru jucătorii care preferă mouse-urile cu fir. Acesta este proiectat pentru confort suprem și personalizare, putând gestiona cu ușurință orice joc pentru ore în șir. De la prima atingere, acest mouse se simte unic și confortabil. Gripul cauciucat și urmărirea precisă se combină cu opțiuni personalizate pentru greutate, mapare de butoane, sensibilitate și, desigur, iluminare, oferind jucătorilor un instrument de gaming care îi poate susține sezon după sezon.

Funcționalitate

Logitech G502 Hero este dovada că jucătorii nu trebuie să sacrifice personalizarea, confortul și performanța atunci când aleg un mouse de gaming la un preț mai mic. Acesta oferă 11 butoane programabile, cinci greutăți opționale de 3,6g, un senzor Logitech HERO™ 25K, iluminare RGB Lightsync personalizabilă și memorie internă pentru 5 profile. Designul ergonomic și greutatea de 121g (cu posibilitatea de a adăuga până la 18g greutate opțională) îl fac ideal pentru sesiuni lungi de joc.

Performanță

Senzorul Hero 25K al mouse-ului suportă patru rate diferite de polling și o gamă DPI de la 100 la 25,600. DPI reprezintă numărul de pixeli care sunt acoperiți atunci când mouse-ul este mișcat. G502 Hero poate fi ajustat pentru a se potrivi aproape oricărei configurații și stiluri de joc. Senzorul optic urmărește mișcările de înaltă viteză cu precizie, având un IPS (Inches Per Second) de aproximativ 400, ceea ce înseamnă că ar trebui să urmărească mișcarea cu precizie până la 400 de inchi pe secundă.

Verdict

Logitech G502 Hero nu este doar un mouse de gaming excelent, ci și foarte accesibil ca preț. Acesta oferă tot ce și-ar putea dori un jucător competitiv, inclusiv un confort extrem. Dimensiunea și forma sunt ergonomice, netede și plăcute la atingere. Opțiunile de personalizare fac diferența și permit utilizatorilor să se adapteze cu ușurință la diferite stiluri de joc. Deși software-ul G-Hub ar putea avea nevoie de îmbunătățiri, în general, își face treaba.

Mouse Logitech G102

5. Logitech G102 Light Sync

Design și Caracteristici

Logitech G102 Light Sync este unul dintre cele mai accesibile mouse-uri de gaming din segmentul său de preț, având un senzor de calitate pentru gaming. Mouse-ul vine în două culori de bază: alb și negru. Designul său este ergonomic, cu o distribuție echilibrată a greutății, ceea ce este o realizare impresionantă, mai ales în această gamă de preț. G102 este un mouse de dimensiuni medii, compatibil cu majoritatea dimensiunilor de mână. Cu toate acestea, cei cu mâini mari ar putea găsi folosirea cu prindere de tip “claw” puțin inconfortabilă.

Funcționalitate

Unul dintre aspectele remarcabile ale G102 este iluminarea RGB. Acesta are o bandă de lumină RGB care înconjoară zona de sprijin a palmei, precum și un logo Logitech iluminat pe partea de sus. Logitech oferă personalizări RGB nelimitate, permițându-vă să selectați orice culoare doriți pentru orice parte a luminii RGB. Puteți chiar să sincronizați luminile RGB cu muzica folosind opțiunea Audio Visualizer din software-ul compatibil. Software-ul este compatibil cu Logitech G Hub, care vă permite să personalizați mouse-ul după nevoile dvs. Acesta are un total de 6 butoane care pot fi personalizate cu ajutorul software-ului G Hub.

Performanță

Deși Logitech nu a specificat exact senzorul de gaming folosit pentru G102, performanța sa indică faptul că este un senzor de calitate pentru gaming. Mouse-ul oferă o rată de polling de 1000 Hz / 1 ms și o gamă DPI de la 200 la 8000 DPI, care poate fi personalizată folosind software-ul G-Hub. A fost testat cu jocuri precum PUBG PC și Valorant, oferind o performanță decentă pentru gaming la nivel de începător.

Verdict

Logitech G102 Light Sync este un mouse de gaming accesibil, dar cu performanțe decente, design confortabil și iluminare RGB atractivă. Este o alegere bună pentru jucătorii la nivel de începător sau pentru cei care joacă ocazional jocuri FPS. Cu toate acestea, dacă sunteți un jucător mai avansat sau puteți extinde bugetul, există opțiuni mai bune disponibile pe piață.

Mouse Logitech Marathon M705

6. Logitech Marathon M705

Design și Caracteristici

Logitech Marathon Mouse M705 este un mouse wireless compact care promite performanță pe termen lung cu o singură pereche de baterii. Acesta este proiectat ergonomic, fiind potrivit în special pentru mâini mai mici. În plus față de cele două butoane pentru degetul mare, roata de derulare include un buton prompt, precum și două funcții independente dreapta și stânga. Butonul de sub roata de derulare permite comutarea convenabilă între derularea cu crestături și derularea super-rapidă. Toate cele cinci butoane sunt ușor de accesat, fiind foarte silențioase și responsive.

Performanță

M705 folosește tehnologia High Precision Optical Tracking, oferind un control precis al cursorului și o performanță extinsă a bateriei. Această tehnologie permite mouse-ului să funcționeze pe majoritatea suprafețelor, inclusiv pe cele solide, texturate, cu modele și semi-lucioase. Cu o rezoluție a senzorului de 1000 DPI, Logitech M705 nu este rapid ca un mouse de gaming, dar oferă suficientă precizie pentru a finaliza cu consecvență sarcinile de bază pe computer.

Confort

Datorită designului său ergonomic, M705 permite o poziție relaxată a mâinii, cu un efort minim. Butonul de derulare înclinabil pentru derulare orizontală este ideal pentru foi de calcul și fișiere foto mari, iar butoanele pentru degetul mare oferă o navigare rapidă între tab-uri sau între desktop-uri. Datorită dimensiunii sale, nu este necesar să mișcați prea mult degetele pentru a accesa aceste butoane, ceea ce este un avantaj major pentru cei cu mâini mai mici.

Conectivitate Wireless

M705 funcționează cu un receptor USB Logitech Unifying, care oferă o conexiune plug-and-play simplă. Acest instrument permite, de asemenea, conectarea mai multor dispozitive la el, dacă aveți un alt mouse Logitech sau un periferic, cum ar fi o tastatură wireless. Receptorul wireless a oferit o conectare ușoară și instantanee de fiecare dată, atât pe laptopurile macOS, cât și pe cele Windows.

Verdict

Logitech Marathon Mouse M705 este un mouse wireless ergonomic, care oferă opțiuni convenabile dincolo de funcțiile de bază. Cu caracteristici precum derularea cu crestături și super-rapidă, butoanele de navigare și capacitatea de derulare laterală, acesta este un periferic de calculator rapid și de încredere care vă va ajuta să lucrați și să navigați cu ușurință.

Logitech Pebble M350

7. Logitech Pebble M350

Design și Caracteristici

Logitech Pebble M350 este un mouse wireless cu un design unic, plat, care oferă un raport calitate-preț respectabil. Acesta este compact și destul de ușor, făcându-l ideal pentru utilizatorii în mișcare și dispune de un spațiu de stocare intern pentru receptorul USB. Cu toate acestea, ergonomia sa nu îl face foarte confortabil pentru utilizare continuă. Mouse-ul nu este destinat gamerilor, deci dacă căutați un mouse wireless la un preț accesibil pentru jocuri, s-ar putea să doriți să vă orientați către Logitech G502.

Performanță și Conectivitate

Logitech Pebble M350 folosește tehnologia de urmărire optică de înaltă precizie, astfel încât senzorul său este destul de receptiv. Cu toate acestea, are doar 1000 DPI ca maxim, fără un buton pentru a-l schimba manual. Dacă sunteți obișnuit cu mouse-uri cu sensibilitate ridicată, acest dispozitiv s-ar putea să nu fie pentru dvs. Există două modalități de a conecta Pebble M350 la sistemul dvs.: puteți folosi Bluetooth al dispozitivului sau receptorul USB 2.0 inclus în pachet. Receptorul wireless funcționează așa cum era de așteptat și Windows a identificat rapid mouse-ul.

Caracteristici suplimentare

Una dintre caracteristicile sale surprinzătoare este clicul silențios. Logitech promite o reducere a zgomotului cu 90% și aceasta este livrată. Puteți abia să-l auziți chiar dacă faceți clic pe el agresiv. Pebble M350 vine cu o baterie AA preinstalată care este de fapt la 100% capacitate și va dura aproximativ 18 luni. O altă caracteristică interesantă este faptul că puteți comuta între Bluetooth și receptorul USB cu ajutorul unui buton aflat sub mouse.

Verdict

Logitech Pebble M350 este într-adevăr un mouse remarcabil pentru prețul său. Cu acestea în minte, pare că Logitech vizează anumite profiluri de utilizatori cu acest produs. Este ideal pentru cei care călătoresc mult și au nevoie de un mouse care să acopere toate elementele de bază în deplasare. Cu toate acestea, lipsa opțiunilor DPI este cu siguranță o dezamăgire pentru cei care au nevoie de o sensibilitate ridicată.

Microsoft Mobile 1850

8. Microsoft Wireless 1850

Design și Caracteristici

Microsoft Wireless 1850 este un mouse wireless la un preț accesibil, ideal pentru a fi aruncat în geanta laptopului ca o opțiune de rezervă. Acesta are un design simplu și este ușor, fiind potrivit pentru mâini mai mici. La prima vedere, este un mouse simplu și aceeași impresie persistă și la examinări ulterioare. Cu toate acestea, simplitatea sa nu este un defect. Acest mouse este creat pentru a îndeplini o funcție fără complicații inutile. Designul său simetric îl face potrivit atât pentru utilizatorii dreptaci, cât și pentru cei stângaci. Receptorul USB wireless se potrivește perfect în compartimentul pentru baterii, fiind ținut la loc prin simpla frecare.

Confort și Utilizare

Mouse-ul se simte bine în mână, iar roata de derulare, deși confortabilă, pare puțin ieftină la atingere. Roata este fabricată din cauciuc, dar nu are o textură care să ofere aderență. Unii utilizatori ar putea prefera roțile de derulare cu o textură mai aspră, în locul unei roți netede.

Verdict

Microsoft Wireless 1850 este un mouse care își îndeplinește obiectivele stabilite. Este ieftin, confortabil și portabil. Este suficient de ușor și mic pentru a fi transportat fără a fi prea vizibil și, poate mai important, este suficient de ieftin încât să nu vă faceți griji dacă îl pierdeți. Este un mouse de bază, dar își face treaba. Pointerul se mișcă pe ecran și funcționează fără probleme.