cele mai bune televizoare

Top 11 Cele mai bune televizoare pentru 2024

Televizorul este piesa centrală de entertainment din fiecare living sau dormitor. Deși avem tabletele, telefoanele sau laptopurile, televizorul rămâne cea mai bună metodă de vizionat filme acasă. Televizoarele sunt de asemenea folosite pentru gaming și pentru a naviga internetul.

Calitatea TVului este foarte importantă însă sunt mai mulți factori care fac un televizor cu adevărat bun. De la rezoluție 4K la display-uri OLED și QLED, noi am ales cele mai bune televizoare pe care le poți cumpăra în 2023 ținând cont și de capabilitățile TVurilor și de buget.

Conținut

Cele mai bune televizoare:

cel mai bun televizor pentru 2023

1. LG C2

Cea mai bună alegere poate să fie simplă. Dacă vrei cele mai bune culori și ești familiar cu WebOS-ul de la LG, n-ai cum să nu fii mulțumit cu C2. Fiind un televizor cu panou OLED, calitatea imaginii va fii impecabilă, culorile superbe iar negrul cu adevărat negru. Rezoluția este 4K cu un refresh rate de 120Hz și HDR10.

Design-ul TV-ului este mai subtire si mai plăcut comparativ cu C1-ul. Marginile sunt așa de subțiri încât nici n-ai să le observi iar panoul OLED fiind foarte subțire la rândul lui, grosimea televizorului este impresionantă. Televizorul se poate monta cu un suport standard VESA.

Vei avea 4 port-uri HDMI (unul fiind eARC), 3 USB-ri, internet prin fir, audio optic și port pentru cablu, așa că vei avea suficiente port-uri pentru toate dispozitivele tale. La partea de soft vei avea toate aplicațiile pentru serviciile de streaming.

LG C2 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Raport preț calitate pentru OLED

✅ Excelent pentru gaming

✅ Culori și negru perfect

✅ Design plăcut

✅ Luminozitatea în condiții de lumină dificile

✅ Se vede perfect aproape din orice unghi

Dezavantaje

🟥 Se întâmplă rar dar, softul poate să fie lent uneori

cel mai bun televizor de la samsung

2. Samsung Neo QLED QN90B

LG C2 se descurcă destul de bine în camere foarte luminoase sau când îți bate soarele direct în living dar trebuie să recunoaștem că nu e cel mai bun la acest capitol. Dacă vrei un display care este cu adevărat luminos și nu te interesează capabilități gen Dolby Vision, atunci Samsung vine cu standardul lor de calitate când vine vorba de televizoare 4K cu noul Samsung Neo QLED QN90B.

Acest televizor poate să atingă peste 3000 nits. După cum spuneam este un TV 4K, are 4 porturi HDMI din care 1 este eARC, 120Hz și vine cu softul standard pentru TV-uri Samsung, Tizen. Pentru a descărca aplicații va trebui să ai un cont Samsung dar partea bună este că, la fel ca la LG C2, vei avea parte de toate aplicațiile pentru serviciile de streaming. Design-ul este foarte plăcut, marginile ecranului fiind practic inexistente.

Samsung QN90B - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Cel mai bună calitate pentru non-OLED

✅ Cea mai bună luminozitate pentru 4K

✅ Design superb

✅ Foarte bun pentru jocuri

Dezavantaje

🟥 Scump

🟥 Fără Dolby Vision

Cel mai bun televizor pentru un buget redus de la vizio

3. TCL P735

Dacă cauți un TV 4K bun la un buget mai redus, această serie de la TCL îți oferă o calitate foarte bună pentru banii pe care îi vei cheltui. Vei avea un panou DLED cu 60Hz cu culori vii și nuanțe de negru foarte plăcute. Acest panou acoperă 90% din standardul de culoare DCI-P3. TV-ul vine de asemenea cu suport pentru Dolby Vision și HDR10.

TV-ul vine cu HDMI 2.1 și eARC așa că poți să ai parte de o experiență excelentă de gaming și fără să cheltui mulți bani. Platforma de software este Google TV care îți permite să folosești cam orice serviciu de streaming și mai mult de atâta, vei avea o colecție întreagă de aplicații pe care le poți descărca pe TV.

Design-ul este plăcut cu margini subțiri. USB 3.0, Bluetooth, Wi-Fi, toate sunt incluse în acest pachet de buget.

TCL P735 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Preț foarte bun

✅ Experiența Google TV

✅ Capabilități HDR și Dolby Vision la preț bun

✅ Pregătit pentru consolele de gaming de nouă generație

Dezavantaje

🟥 Google TV poate să fie lent uneori

cel mai performant tv de buget pentru 2023 de la Hisense

4. Hisense U8QF

Dacă vrei calitatea ecranului QLED la un preț mai bun, ULED-ul de la Hisense e o opțiune foarte bună. Hisense U8QF este un televizor 4K de 120Hz cu HDR10+, Dolby Vision și sistem audio JBL inclus. Luminozitatea atinge +1000 nits.

Televizorul folosește platforma VIDAA care vine cu compatibilitate pentru YouTube, Netflix și Amazon Prime dar am avut probleme cu conectarea TV-ului la Disney Plus și HBO Max.

Ca design, TV-ul arată foarte bine, marginile laterale și marginea superioară este foarte subțire și aproape inexistentă iar în partea de jos vei avea o margine mai groasă datorită sistemului audio JBL. În spatele TV-ului vei avea capabilități de cable management. Vei avea două USB 2.0 și 3 HDMI-uri. Unul dintre HDMI-uri este eARC.

Hisense U8QF - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Panou ULED 

✅ Sunet JBL

✅ Capabilități HDR 10+ și Dolby Vision

✅ Este construit foarte bine

Dezavantaje

🟥 Softul VIDAA

🟥 Funcția Ultra Smooth este inconsistentă

Cel mai bun TV QLED de la Samsung

5. Samsung Q80B

Samsung Q80B este un televizor din generația trecută de QLED, însă rămâne foarte capabil pentru nevoile tale. Considerat acum un TV mid-range, Q80B-ul este un TV 4K 120Hz cu 4 port-uri HDMI (2 sunt HDMI 2.1), două porturi USB, audio optic și port de internet. Are și compatibilitate eARC dacă vrei să conectezi un soundbar sau streamer.

Panoul IPS rămâne o plăcere. Culorile sunt vii iar detaliile în umbră bine detaliate. Are compatibilitate pentru HDR 10+ și suport de Dolby Atmos. 

Samsung Q80B - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Panou QLED 4K IPS 

✅ Luminozitate foarte bună pentru video-uri non HDR

✅ Capabilități HDR 10+ și Dolby Vision

✅ Unghiuri foarte bune de vizibilitate

Dezavantaje

🟥 Contrastul imaginii nu e cel mai bun

Cel mai bun televizor pentru toata lumea de la Sony

6. Sony A80J

Dacă ești un cinefil dedicat, Acest Sony este un pachet care îți aduce performanță a imaginii HDR extraordinară, sunet impresionant la cât de subțire e TVul și suficientă putere în spatele ecranului încât să te poți uita și în timpul zilei la filme.

Marginile sunt foarte subțiri și nu ai să le observi de la distanță mai ales într-un mediu mai întunecat iar după cum te aștepti de la Sony, feeling-ul TVului este unul elegant. Va arăta foarte bine în orice încăpere îl așezi. Sony A80J vine cu ultima iterație de la GoogleTV așa că vei acces la toate platformele de streaming.

Pentru conectivitate, vei avea 4 port-uri HDMI (două 2.0, două 2.1) și două USB (unul este 3.0), intrarea pentru satelit, internet și audio optic. Un lucru deosebit cu acest TV este că orice conținut sub rezoluția 4K va fii procesat de tehnologia de upscale de la Sony, așa că imaginea tot va fii clară. Acest lucru este în special de apreciat dacă te uiți mult la posturile TV din România.

Sony A80J - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Experiență HDR foarte plăcută 

✅ Upscale pentru conținut de rezoluții mici.

✅ Sunetul este impresionant pentru grosimea TVului

✅ GoogleTV rapid

Dezavantaje

🟥 Poate prețul

Televizor cu tehnologie QLED pentru un buget mai redus de la Samsung

7. Samsung Q60B

La un preț mai bun față de Q80B-ul de mai sus, Q60B vine cu tehnologia quantum dot pentru bugetele mai reduse. Este suficient de bun pentru camerele luminoase dar evident va arăta mai bine într-un mediu mai întunecat. Designul TVului este la standardul modelelor QLED. 

Acest model nu este ideal pentru cei care vor un TV bun pentru gaming. Dacă motivul principal pentru care îți iei un TV este să conectezi un PS5 sau o consolă de nouă generație mai bine alegi alt model de pe altă listă de mai sus. Dar dacă te joci doar din când în când, poate să fie ok și Q60Bul.

Samsung Q60B are suport pentru HDR10+, vine cu HDMI cu eARC și cu compatibilitate pentru serviciile tale de streaming preferate. Încă un lucru pe care să îl iei în considerare este că acest model are doar 3 HDMI-uri, nu 4. În rest vei găsi majoritatea porturilor de conectivitate de care ai nevoie.

Samsung Q60B - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Quantum Dot (QLED) la preț accesibil 

✅ Luminozitate bună pentru conținut non-HDR.

✅ Softul de la Samsung este ușor de utilizat

Dezavantaje

🟥 Doar 3 porturi HDMI

🟥 Unghiuri de vizibilitate dificile

🟥 Performanță doar ok pentru console

Cel mai bun TV de buget de la Samsung

8. Samsung AU7172

Dacă nu era TCL-ul de la 3, atunci sigur era acest model de la Samsung. Deși mulți îl critică, noi credem că pentru prețul pe care îl are este un televizor excelent pentru un buget mai redus. Poate nu are upscalling de imagine la fel de bun ca restul modelelor de la Samsung, dar acest lucru nu trebuie să fie un deal breaker pentru toată lumea.

Calitatea imaginii 4K este excelentă, interfața de smart TV este intuitivă și vei avea toate serviciile tale de streaming într-un loc. Nu vei avea Dolby Vision și sunetul nu este punctul forte al acestui TV dar în timp poți cumpăra un soundbar și problemă rezolvată.

Marginea este surprinzător de subțire, vei avea 3 HDMI-uri, un USB, internet, Wi-Fi și restul porturilor standard pentru TV. Unul dintre HDMI-uri este chiar eARC așa că nu trebuie să îți faci griji pentru o conexiune impecabilă cu un soundbar. Deși nu ai Dolby Vision, tot vei avea HDR10+.

Dacă vrei să scoți performanța maximă dintr-un PS5 sau altă consolă next-gen, acesta nu este TV-ul tău, dar tot este suficient de capabil încât să ai o experiență plăcută de gaming.

Samsung AU7172 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Raport preț-calitate excelent 

✅ Design plăcut

✅ Softul de la Samsung este ușor de utilizat

Dezavantaje

🟥 Doar 3 porturi HDMI

🟥 Un singur USB

🟥 Performanță doar ok pentru console

🟥 Nu are Dolby Vision

🟥 Calitate sunetului

Cel mai scump televizor de la Sony

9. Sony Bravia XR A95K

Sony pune la un loc tehnologia Quantum-dot și OLED pentru o claritate a imaginii pe care nu pot să zic că am mai întâlnit-o. Mai mult de atât, cu acest model ei oferă și tehnologia audio și procesarea imaginii la un alt nivel. A95K-ul este un pachet complet de entertainment cu un design care va impresiona și cel mai pretențios cumpărător.

Televizorul vine cu interfața Google TV iar din cauza puterii TVului merge foarte bine fără să ai vreo problemă de lag ca la modelele mai ieftine cu Google TV. Televizorul vine cu 4 HDMI-uri din care două suportă 120Hz pentru consolele de nouă generație. Unul dintre HDMI-uri este și eARC dar nu cred că vei avea nevoie de un soundbar la cât de bine sună acest model. Vei avea și restul port-urilor standard inclusiv două porturi USB-A.

Totul sună excelent, nu? Acest TV este excelent dar din păcate este și foarte scump. Dacă bugetul nu este o problemă, acesta este TVul tău.

Bravia XR A95K - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Imaginile produse sunt incredibile 

✅ Arată foarte bine designul industrial

✅ Vine cu Google TV optimizat foarte bine

✅ Sunetul este excepțional

Dezavantaje

🟥 Foarte scump

Cel mai bun televizor de la Samsung, modelul S95B

10. Samsung S95B

La fel ca Sony-ul de mai sus, acest Samsung este un model de cumpărat dacă bugetul nu este o problemă. Calitatea imaginii este excepțională dar datorită faptului că Sony-ul vine și cu un sunet impresionant out of the box, am ales să punem acest model sub el. De obicei îl vei găsi mai ieftin decât Sony-ul A95K, dar tot este în afara unui buget normal.

Și în acest caz avem tehnologia care îmbină proprietățile de lumină pe care le are OLEDul cu spectrul impresionant de culori de la QLED. Vine cu softul Tizen reimaginat într-un mod mai smart încât utilizarea să fie cât mai simplă. 

Sunetul este mult peste medie insă nu chiar la nivelul Sony-ului A95K. Evident că vei avea HDR10+ și suport pentru Dolby Atmos. TV-ul include 4 porturi HDMI 2.1. Ecranul duce liniștit ultimele console de la Sony și Xbox cu suport 120Hz 4k. Pentru soundbar, vei avea suport eARC.

Samsung S95B - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Raport preț-calitate excelent 

✅ Design plăcut

✅ Softul de la Samsung este ușor de utilizat

Dezavantaje

🟥 Scump

🟥 Sunetul doar ok

cel mai bun televizor ieftin de la NEI, modelul NE6900

11. NEI NE6900

Trecem în cealaltă parte. De multe ori 100 de lei face diferența iar când bugetul tău nu îți permite să-ți iei TCL-ul pe care l-am menționat mai sus și vrei neapărat un TV, ca last resort poți să te uiți la acest NEI NE6900. Printre toate brandurile de tip Horizon, Star-Light, Diamant și altele, NEI pare să fie cea mai bună opțiune.

Acest TV vine cu un panou 4K de 60Hz, 3 HDMI-uri și două USB-uri. Celelalte porturi tipice unui TV sunt de asemenea prezente. Acesta vine cu softul VIDAA prezent și pe Hisense.

NEI NE6900 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Preț bun

✅ Calitate decentă de imagine

Dezavantaje

🟥 Doar 3 porturi HDMI

🟥 Pentru puțin în plus poți lua TCL-ul de la 3

Cum aleg un televizor bun?

Atunci când cumpărați un televizor nou, este important să luați în considerare următoarele caracteristici:

 • Rezoluția: Aceasta se referă la numărul de pixeli care compun ecranul. Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea va fi mai clară. Opțiunile comune includ HD, Full HD, 4K și 8K.
 • Dimensiunea Ecranului: Dimensiunea ideală depinde de spațiul disponibil și de distanța de la care veți viziona televizorul.
 • Tipul de Ecran: LED, OLED și QLED sunt diferite tehnologii de afișare care oferă contrast, culori și niveluri de negru diferite.
 • Rata de Refresh: O rată de refresh mai mare (exprimată în Hertz, Hz) poate face mișcarea pe ecran mai fluidă, ceea ce este util mai ales pentru vizionarea sporturilor sau jocurilor video.
 • Conectivitate: Asigurați-vă că televizorul are suficiente porturi HDMI și USB pentru nevoile dvs., precum și conectivitate Wi-Fi sau Bluetooth dacă doriți funcții smart.
 • Caracteristici Smart: Un televizor smart vă permite să accesați aplicații, servicii de streaming, și alte funcții online direct de pe televizor.

Termenii 4K și 8K se referă la rezoluția ecranului televizorului:

 • 4K: Acesta este un termen care se referă la o rezoluție de aproximativ 3840 x 2160 pixeli, oferind de patru ori mai multe pixeli decât rezoluția Full HD standard.
 • 8K: 8K are o rezoluție de 7680 x 4320 pixeli, oferind de patru ori mai multe pixeli decât 4K și de șaisprezece ori mai multe pixeli decât Full HD.

Fiecare tehnologie de afișare are avantaje și dezavantaje specifice:

 • LED (Light Emitting Diode): Aceste televizoare utilizează diode luminoase pentru iluminarea panoului LCD, oferind o gamă largă de luminozitate și culori bune, dar pot avea unghiuri de vizualizare mai restrânse și negre mai puțin adânci comparativ cu OLED și QLED.
 • OLED (Organic Light Emitting Diodes): Televizoarele OLED au diode care emit lumină când sunt electrificate, permițând fiecărui pixel să fie controlat individual. Aceasta oferă negre profunde și unghiuri de vizualizare largi, dar poate avea o durată de viață mai scurtă și este mai costisitoare.
 • QLED (Quantum Light Emitting Diodes): Televizoarele QLED folosesc puncte cuantice pentru a îmbunătăți performanța culorilor și luminozitatea, oferind imagini vibrante și luminozitate ridicată, ceea ce le face potrivite pentru camere luminoase.

Rata de refresh, măsurată în Hertz (Hz), indică numărul de ori pe secundă în care ecranul își actualizează imaginea. O rată de refresh standard este de 60 Hz, dar rate mai mari, cum ar fi 120 Hz sau 240 Hz, pot oferi mișcări mai fluide, ceea ce este benefic mai ales în scenarii cu mișcare rapidă, cum ar fi jocuri video sau transmisiuni sportive.

Un televizor smart este un televizor care are capacitatea de a se conecta la internet, permițându-vă să accesați aplicații, servicii de streaming, jocuri, și alte conținuturi online direct de pe ecranul televizorului. Aceste televizoare pot veni și cu alte funcții inteligente, cum ar fi controlul vocal, compatibilitatea cu alte dispozitive inteligente din casă, și actualizări software care îmbunătățesc performanța și adaugă noi funcții pe parcurs.

Alegerea dimensiunii ecranului depinde de spațiul disponibil și de distanța de la care veți viziona televizorul. Ca regulă generală, distanța ideală de vizionare este de aproximativ 1,5 până la 2,5 ori diagonala ecranului. Așadar, măsurând spațiul și evaluând confortul dvs., puteți alege dimensiunea ecranului care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.

Un televizor modern ar trebui să aibă o varietate de conexiuni pentru a se potrivi cu diverse dispozitive și nevoi:

 • HDMI: Pentru a conecta dispozitive externe, cum ar fi playere Blu-ray, console de jocuri sau decodoare.
 • USB: Util pentru a reda media de pe dispozitive de stocare USB sau pentru a alimenta alte dispozitive.
 • Wi-Fi: Permite conectarea la internet fără necesitatea unui cablu.
 • Bluetooth: Permite conectarea la dispozitive audio fără fir, cum ar fi soundbar-uri sau căști.

Calitatea imaginii poate fi comparată prin examinarea următoarelor aspecte:

 • Rezoluția: Mai multă rezoluție oferă o imagine mai clară.
 • Contrast: Un contrast mai bun oferă o diferențiere mai clară între lumini și întuneric.
 • Luminozitate: Luminozitatea adecvată este esențială pentru vizionarea confortabilă, mai ales în camere luminoase.
 • Gama de Culori: O gamă mai largă de culori permite o reprezentare mai exactă și mai vibrantă a culorilor.
 • Unghiurile de Vizualizare: Unghiuri de vizualizare mai largi permit o vizualizare clară din diverse poziții.

Brandul poate oferi o indicație asupra calității, fiabilității și serviciului clienți. Cu toate acestea, este întotdeauna o idee bună să comparați televizoare de la diferite branduri, să citiți recenzii și să vă asigurați că obțineți caracteristicile și performanța pe care le doriți la un preț acceptabil.