imagine cu cele mai bune trotinete

Cele mai bune trotinete electrice pentru 2024

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport foarte eficient pentru distanțe scurte mai ales în oraș. Sunt mai eco-friendly față de mașini și portabile. Când alegi o trotinetă electrică trebuie să iei în considerare distanța pe care trebuie să o faci în fiecare zi, dacă vei depinde de această trotinetă pentru transport sau dacă e doar pentru distracție. De asemenea este foarte important să fii la zi cu legile legate de folosirea trotinetelor electrice.

Cuprins

Cele mai bune trotinete electrice:

Cea mai bună trotinetă electrică de la Xiaomi, modelul Mi Pro 2

1. Xiaomi Mi Pro 2

Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 este un model avansat de trotinetă electrică, apreciat pentru performanțele sale impresionante și designul robust. Este ideal pentru navetiști și cei care doresc să se deplaseze rapid și eficient în mediul urban.

Caracteristici principale:

Viteză maximă: 25 km/h (15.5 mph)

Autonomie: Până la 45 km (28 mile)

Greutate: 14.2 kg

Motor: 300W (600W putere maximă)

Anvelope: Pneumatice, 8.5 inch

Rezistență la apă: Certificare IP54

Încărcare: USB-C

Capacitate de încărcare: 100 kg

Detalii și Funcționalități

Design și Construcție

Mi Electric Scooter Pro 2 este construit dintr-un aliaj de aluminiu de calitate aeronautică, ceea ce îi conferă durabilitate și un aspect premium. Designul său pliabil îl face ușor de transportat și de depozitat, având o greutate totală de 14.2 kg. Anvelopele pneumatice de 8.5 inch oferă o călătorie confortabilă, atenuând denivelările și oferind o stabilitate excelentă.

Performanță și Autonomie

Motorul de 300W (cu o putere maximă de 600W) asigură o accelerare rapidă și o viteză maximă de 25 km/h. Autonomia de până la 45 km este impresionantă, fiind suficientă pentru deplasările zilnice în oraș. Aceasta depinde de teren, modurile de conducere și nivelul de frânare regenerativă ajustabile prin aplicația Xiaomi Home.

Funcții Inteligente și Aplicație

Trotineta vine echipată cu un sistem de frânare dublu: frână electronică regenerativă E-ABS pe roata din față și un disc de frână pe roata din spate. Sistemul permite opriri rapide și sigure. De asemenea, Pro 2 dispune de un far LED puternic de 2W și lumini reflectorizante laterale și spate, crescând vizibilitatea în trafic.

Aplicația Xiaomi Home oferă funcții utile precum monitorizarea bateriei, distanța parcursă, blocarea trotinetei și controlul nivelului de frânare regenerativă. Aceasta permite și actualizări de firmware pentru a menține trotineta la zi cu cele mai noi funcții.

Confort și Utilizare

Pro 2 oferă trei moduri de conducere: Eco, Drive și Sport, adaptabile la nevoile utilizatorului. Modul Eco limitează viteza la 10 km/h pentru economisirea bateriei, Drive la 15 km/h pentru echilibru între performanță și consum, iar Sport la 25 km/h pentru maximul de viteză și accelerare.

Cu un sistem de pliere rapid și eficient, trotineta este ușor de transportat și depozitat. Deși lipsa suspensiei poate fi un dezavantaj pe terenuri foarte accidentate, anvelopele pneumatice compensează în mare parte acest aspect.

Cea mai bună trotinetă electrică de buget de la Kugoo, modelul Kirin S1 Pro

2. Kugoo Kirin S1 Pro

Kugoo Kirin S1 Pro este un scuter electric excelent pentru cei care caută o soluție de transport urban accesibilă și eficientă. Lansat în 2022, acest scuter combină performanțe solide cu un design modern și caracteristici avansate.

Caracteristici principale:

Motor: 350W brushless DC

Baterie: 36V, 7.5 Ah Li-ion

Viteză maximă: 30 km/h (18 mph)

Autonomie: Până la 30 km (18.6 mile)

Timp de încărcare: Aproximativ 4-5 ore

Suspensie: Amortizoare față și spate

Tip anvelope: 8 inch, honeycomb, non-pneumatice

Greutate: 11 kg (24.25 lbs)

Capacitate maximă de încărcare: 120 kg (265 lbs)

Rezistență la apă: IP54

Display: OLED mare pentru viteză, distanță parcursă și statusul bateriei

Detalii și Funcționalități

Performanță și Viteză 🚀

Kugoo Kirin S1 Pro poate atinge o viteză maximă de 30 km/h, făcându-l ideal pentru deplasările rapide în oraș. Motorul de 350W oferă o accelerare rapidă și capacitatea de a urca pante de până la 15 grade.

Autonomie și Baterie 🔋

Cu o autonomie de până la 30 km, acest scuter este perfect pentru deplasările zilnice. Bateria de 36V, 7.5 Ah se încarcă complet în aproximativ 4-5 ore și oferă suficientă energie pentru o zi întreagă de utilizare.

Confort și Design 😌

Kugoo Kirin S1 Pro este echipat cu amortizoare față și spate, asigurând o plimbare lină chiar și pe terenuri accidentate. Anvelopele honeycomb de 8 inch oferă o rezistență sporită și elimină riscul de pană. Designul pliabil și greutatea redusă fac acest scuter ușor de transportat și depozitat.

Siguranță și Funcționalități 🔒

Scuterul include un sistem de frânare dublu, cu frână regenerativă electronică și frână de picior pe aripa din spate, asigurând opriri rapide și sigure. Farul LED frontal, stopul și reflectoarele laterale asigură vizibilitate bună pe timp de noapte. De asemenea, dispune de un clopoțel electronic pentru a alerta pietonii și alți participanți la trafic.

Utilizare și Control 🕹️

Display-ul OLED mare afișează toate informațiile esențiale, iar controlul se realizează prin manetele de accelerație și frână. Scuterul include moduri de viteză ajustabile și funcție de cruise control pentru o experiență de condus relaxată.

Kugoo Kirin S1 Pro este o alegere excelentă pentru cei care doresc un scuter electric fiabil, performant și accesibil, perfect pentru naveta zilnică și plimbările recreative prin oraș.

Cea mai bună trotinetă electrică nouă de la Xiaomi, modelul Mi 1S

3. Xiaomi Mi 1S

Xiaomi Mi Electric Scooter 1S este un scooter electric pliabil destinat celor care caută un mijloc de transport eficient și accesibil pentru naveta zilnică. Acest model oferă un echilibru excelent între performanță, durabilitate și preț.

Caracteristici principale:

Viteză maximă: 25 km/h (16 mph)

Autonomie: Până la 30 km (18.5 mile)

Motor: 250W, cu vârf de până la 500W

Baterie: 7650mAh/275Wh Li-ion

Timp de încărcare: Aproximativ 5.5 ore

Greutate: 12.5 kg (27.6 lbs)

Tipuri de anvelope: Pneumatice de 8.5 inch

Sistem de frânare: Frână E-ABS față și disc spate

Rezistență la apă: IP54

Moduri de viteză: Pedestrian, Standard, Sport

Detalii și Funcționalități

Design și Construcție

Xiaomi Mi 1S are un design simplu și robust, cu un cadru din aluminiu de calitate aerospatială, ceea ce îi conferă durabilitate și o greutate redusă. Mecanismul de pliere este rapid și ușor de utilizat, permițând transportul convenabil. Cu un design compact, scooterul este ideal pentru utilizarea pe drumurile urbane și pentru depozitare ușoară.

Performanță și Confort

Motorul de 250W oferă o viteză maximă de 25 km/h, suficient pentru naveta urbană. Anvelopele pneumatice de 8.5 inch asigură o călătorie confortabilă, absorbind bine șocurile de pe drumurile neuniforme. Cu o autonomie de până la 30 km, Mi 1S este potrivit pentru călătorii zilnice de distanțe moderate.

Sistem de Frânare și Siguranță

Scooterul este echipat cu un sistem de frânare eficient, care include frâna E-ABS pe roata din față și un disc de frână pe roata din spate. Acest lucru asigură opriri rapide și sigure. De asemenea, scooterul include lumini LED puternice atât în față, cât și în spate, pentru vizibilitate sporită în condiții de lumină scăzută.

Funcții Inteligente

Xiaomi Mi 1S vine cu integrare Bluetooth și suport pentru aplicația Mi Home, care permite utilizatorilor să monitorizeze performanța scooterului, să ajusteze setările și să acceseze funcții precum actualizările firmware. De asemenea, are funcția de cruise control și trei moduri de viteză pentru o experiență de conducere personalizată.

Portabilitate și Utilizare

Cu o greutate de doar 12.5 kg și un mecanism de pliere eficient, Mi 1S este ușor de transportat și depozitat. Acest lucru îl face ideal pentru navetiștii care folosesc și transportul public sau pentru cei care au nevoie să-l depoziteze în spații mici.

Cea mai bună trotinetă electrică cu scaun de la Kugoo, modelul Kirin M4

4. Kugoo Kirin M4 Pro

Kugoo Kirin M4 Pro este un scuter electric performant, ideal pentru utilizatorii care caută o soluție de transport rapidă și eficientă. Acesta oferă o combinație excelentă de viteză, autonomie și confort, fiind potrivit atât pentru deplasările zilnice, cât și pentru excursii mai lungi.

Caracteristici principale:

Motor: 500W

Viteză maximă: 45 km/h

Autonomie: Până la 70 km

Baterie: 48V 18Ah

Timp de încărcare: Aproximativ 8 ore

Greutate: 23 kg

Capacitate maximă de încărcare: 150 kg

Suspensie: Dublă (față și spate)

Roți: 10 inch pneumatice

Frâne: Disc (față și spate)

Display: LCD multifuncțional

Funcții suplimentare: Faruri LED, semnalizatoare, moduri de viteză

Detalii și Funcționalități

Performanță și autonomie

Kugoo Kirin M4 Pro este echipat cu un motor puternic de 500W, capabil să atingă o viteză maximă de 45 km/h. Bateria de 48V 18Ah oferă o autonomie impresionantă de până la 70 km, suficientă pentru majoritatea deplasărilor urbane și extraurbane.

Confort și siguranță

Scuterul dispune de o suspensie dublă, atât pe față cât și pe spate, asigurând o călătorie confortabilă chiar și pe terenuri denivelate. Roțile pneumatice de 10 inch contribuie la absorbția șocurilor și oferă o aderență excelentă. Sistemul de frânare cu disc pe față și spate garantează o oprire rapidă și sigură.

Funcționalități moderne

Display-ul LCD multifuncțional oferă informații esențiale precum viteza, nivelul bateriei și modul de viteză selectat. Farurile LED și semnalizatoarele asigură vizibilitatea și siguranța în condiții de luminozitate redusă. Kugoo Kirin M4 Pro vine cu multiple moduri de viteză, permițând utilizatorului să ajusteze performanța în funcție de nevoile sale.

Design și portabilitate

Cu un design robust și modern, scuterul este construit pentru a rezista la utilizare intensivă. Deși cântărește 23 kg, este prevăzut cu un mecanism de pliere care facilitează transportul și depozitarea.

Cea mai bună trotinetă de la Kugoo, modelul M2 Pro

5. Kugoo M2 Pro

Kugoo M2 Pro este un scuter electric destinat utilizării urbane, cunoscut pentru echilibrul său între performanță, confort și preț accesibil. Este ideal pentru navetiști și pentru cei care caută o modalitate eficientă și distractivă de a se deplasa prin oraș.

Caracteristici principale:

Motor: 350W brushless, amplasat în roata din față

Viteză maximă: 25 km/h (15.5 mph)

Autonomie: Până la 30 km (18.6 mile)

Baterie: 36V, 7.5Ah Li-ion

Timp de încărcare: 4-6 ore

Greutate: 15.6 kg

Capacitate maximă de încărcare: 120 kg

Suspensie: Duală (față și spate)

Roți: Pneumatice de 8.5 inch

Frâne: Sistem de frânare dublu (frână electrică față și frână mecanică spate)

Display: LED multifuncțional

Rezistență la apă: Certificare IP54

Funcții suplimentare: Aplicație mobilă, moduri de viteză multiple, control prin cruise

Detalii și Funcționalități

Kugoo M2 Pro oferă o performanță bună pentru un scuter din această gamă de preț, având un motor de 350W care asigură o accelerație rapidă și capacitate de urcare a pantelor de până la 15°. Bateria de 36V și 7.5Ah oferă o autonomie de până la 30 km, suficientă pentru majoritatea deplasărilor zilnice. Timpul de încărcare este de 4-6 ore.

Designul scuterului este robust, fiind fabricat dintr-un amestec de aluminiu și magneziu, ceea ce îl face durabil și relativ ușor pentru un scuter electric. Mecanismul de pliere este simplu și eficient, facilitând transportul și depozitarea.

Confortul în utilizare este asigurat de suspensia dublă și roțile pneumatice de 8.5 inch, care oferă o absorbție bună a șocurilor pe drumurile denivelate. Sistemul de frânare dublu, cu frână electrică în față și frână mecanică în spate, asigură o oprire sigură și eficientă.

Display-ul LED multifuncțional afișează informații esențiale precum viteza, nivelul bateriei și modul de viteză selectat. Scuterul vine și cu o aplicație mobilă care permite monitorizarea și ajustarea diferitelor setări, inclusiv activarea controlului de croazieră și ajustarea accelerației și frânării.

Kugoo M2 Pro este echipat cu lumini LED frontale și spate, asigurând vizibilitatea pe timp de noapte. De asemenea, are un claxon și un suport pentru picior, adăugând la confortul și siguranța utilizatorului.

6. Xiaomi Mi Electric Scooter 4

Xiaomi Electric Scooter 4 este o soluție de mobilitate electrică eficientă și performantă, ideală pentru deplasările zilnice în oraș. Acesta combină o gamă largă de funcții moderne cu un design elegant și robust.

Caracteristici principale:

Motor: 600W putere maximă

Viteză maximă: 25 km/h (moduri de viteză: Pedestrian – 6 km/h, Standard – 20 km/h, Sport – 25 km/h)

Autonomie: Până la 35 km

Baterie: 275.4 Wh

Timp de încărcare: Aproximativ 8-9 ore

Greutate: 17 kg

Capacitate maximă de încărcare: 120 kg

Pneuri: Pneumatice, 10 inch

Frâne: E-ABS regenerativ și disc pe spate

Conectivitate: Bluetooth, compatibilitate cu aplicația Xiaomi Home

IP Rating: IPX4 (rezistență la apă)

Detalii și Funcționalități

Performanță și autonomie

Xiaomi Electric Scooter 4 este echipat cu un motor de 600W, care permite atingerea unei viteze maxime de 25 km/h. Bateria de 275.4 Wh oferă o autonomie de până la 35 km, ceea ce este suficient pentru majoritatea deplasărilor zilnice.

Confort și siguranță

Scuterul dispune de pneuri de 10 inch, care oferă o absorbție bună a șocurilor și confort sporit pe drumuri denivelate. Sistemul de frânare cu E-ABS regenerativ și disc pe spate asigură o oprire rapidă și sigură.

Funcționalități moderne

Display-ul digital arată informații esențiale precum viteza și nivelul bateriei. Prin intermediul aplicației Xiaomi Home, utilizatorii pot accesa detalii suplimentare despre starea scuterului, autonomie și setările de recuperare a energiei. Funcția de recuperare a energiei KERS îmbunătățește eficiența bateriei, transformând energia cinetică în energie electrică.

Design și portabilitate

Cu un design compact și greutate redusă de 17 kg, scuterul este ușor de transportat și depozitat. Poate fi pliat rapid, ceea ce îl face ideal pentru utilizatorii care au nevoie de o soluție de transport ușor de manevrat și depozitat.

Siguranță și vizibilitate

Scuterul este echipat cu faruri LED ultra-luminoase de 2.5W și reflectoare pe față, lateral și spate, asigurând vizibilitate ridicată pe timp de noapte. Lumina de frână integrată adaugă un plus de siguranță.

Ce trebuie să știi despre trotinete electrice

Durata de viață a bateriei unei trotinete electrice variază în funcție de calitatea bateriei, frecvența utilizării, condițiile de drum și întreținerea generală. În medie, o baterie poate dura între 1 și 5 ani. Este esențial să urmați instrucțiunile producătorului privind încărcarea și întreținerea bateriei pentru a maximiza durata de viață a acesteia.

Siguranța unei trotinete electrice depinde de mai mulți factori, inclusiv designul și construcția trotinetei, calitatea frânelor și a luminilor, precum și comportamentul riderului. Este esențial să purtați echipament de protecție, să respectați regulile de circulație și să vă asigurați că trotineta este în stare bună de funcționare înainte de a o folosi.

Întreținerea trotinetei electrice implică verificarea regulată a frânelor, a anvelopelor, a bateriei și a componentelor electrice. Este recomandabil să încărcați bateria conform instrucțiunilor producătorului, să verificați și să ajustați frânele după nevoie, să păstrați anvelopele umflate corespunzător și să curățați și să lubrifiați componentele mobile conform manualului de utilizare.

Rezistența la apă variază de la un model la altul. Unele trotinete electrice sunt echipate cu certificări de rezistență la apă care indică nivelul lor de protecție împotriva apei. Este crucial să verificați specificațiile producătorului și să evitați expunerea excesivă la apă pentru a preveni deteriorarea componentelor electrice.

Majoritatea trotinetelor electrice pot fi încărcate printr-o priză standard, făcându-le convenabile pentru încărcare atât acasă, cât și la birou. Totuși, este important să verificați specificațiile de încărcare ale trotinetei și să folosiți doar încărcătoarele recomandate de producător.

Legile privind utilizarea trotinetelor electrice variază considerabil de la o regiune la alta. În unele locuri, trotinetele electrice sunt tratate ca vehicule cu pedale, în timp ce în alte regiuni pot fi supuse reglementărilor similare cu cele pentru motociclete sau biciclete. Este esențial să vă familiarizați cu reglementările locale și să obțineți orice permise necesare înainte de a folosi o trotinetă electrică.

Viteza maximă a unei trotinete electrice poate varia în funcție de model și de specificațiile tehnice. Unele trotinete pot atinge viteze de până la 45 km/h sau chiar mai mult, în timp ce altele pot fi limitate la viteze mai scăzute pentru a se conforma reglementărilor locale.

Majoritatea trotinetelor electrice sunt proiectate pentru a transporta un singur pasager. Transportul de pasageri suplimentari poate suprasolicita motorul și bateria, și poate crește riscul de accidente. Este important să verificați capacitatea maximă de încărcare specificată de producător și să respectați aceste limite.

Există o gamă largă de accesorii disponibile pentru trotinetele electrice, care pot îmbunătăți confortul, siguranța și funcționalitatea. Acestea includ cufere de depozitare pentru transportul bunurilor, lumini LED pentru vizibilitate îmbunătățită, oglinzi pentru o vizibilitate mai bună în spate, și echipamente de protecție precum căști și genunchiere. De asemenea, sunt disponibile suporturi pentru telefoane mobile și încărcătoare USB pentru a menține dispozitivele încărcate în mișcare.