imagine cu cele mai bune trotinete

Cele mai bune trotinete electrice pentru 2023

Trotinetele electrice sunt un mijloc de transport foarte eficient pentru distanțe scurte mai ales în oraș. Sunt mai eco-friendly față de mașini și portabile. Când alegi o trotinetă electrică trebuie să iei în considerare distanța pe care trebuie să o faci în fiecare zi, dacă vei depinde de această trotinetă pentru transport sau dacă e doar pentru distracție. De asemenea este foarte important să fii la zi cu legile legate de folosirea trotinetelor electrice.

Cuprins

Cele mai bune trotinete electrice:

Cea mai bună trotinetă electrică de la Xiaomi, modelul Mi Pro 2

1. Xiaomi Mi Pro 2

Dacă ai nevoie de o calitate mai premium, de o autonomie mai bună și o viteză mai mare, Xiaomi are soluția cu modelul Mi Pro 2.

Viteza maximă este de 25 km/h, este puțin mai grea la 14 kg iar autonomia este de 45 km. Este mai bună când e nevoie să urci o rampă sau când trebuie să ajungi undeva rapid într-un trafic mai aglomerat. 

Setup-ul este destul de ușor. Va trebui să instalezi aplicația și să o folosești cel puțin o dată pentru a activa trotineta.

Mi Pro 2 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Autonomia bateriei

✅ Merge foarte bine și în rampă

✅ Relativ ușoară și portabilă

Dezavantaje

🟥 Puțin mai grea

🟥 Nu poate să fie folosită în condiții de ploaie

Cea mai bună trotinetă electrică de buget de la Kugoo, modelul Kirin S1 Pro

2. Kugoo Kirin S1 Pro

Kugoo Kirin S1 Pro este o trotinetă de buget. Autonomia bateriei este între 20-30 km în funcție de greutatea ta. Viteza este de 25 km/h. Încărcarea va fii undeva la 4 ore iar dacă vrei să urci rampe cu această trotinetă, ele nu pot avea un unghi mai mare de 15 grade. Greutatea este de 11 kg.

Toate acestea sună destul de bine dar când vei folosi activ această trotinetă vei observa că nu se simte așa de stabilă ca cele de la Xiaomi iar dacă va trebui să pliezi de multe ori trotineta într-o zi, vei observa cât de slab este acel mecanism așa că trebuie să cântărești aceste lucruri dacă vrei să cumperi această trotinetă.

Kirin S1 Pro - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Performanță foarte bună

✅ Ușor și portabil

✅ Rezistent la apă

✅ Timp de încărcare scurt

✅ Susține o greutate de 120 kg

Dezavantaje

🟥 Componentele din plastic ieftin poate deranja la calitatea trotinetei

🟥 Mecanismul de pliat este aiurea

Cea mai bună trotinetă electrică nouă de la Xiaomi, modelul Mi 1S

3. Xiaomi Mi 1S

Xiaomi Mi 1S este considerat un M365 cu mici îmbunătățiri. Această trotinetă este mai sigură pentru plimbările tale de seară deoarece are câteva reflectoare pe detaliile trotinetei.

Este la fel de compactă și de ușoară (12.5 kg) și poate să fie purtat cu ușurință, oriunde. Pe display-ul acestei trotinete vei avea un setup similar cu cel de pe M2 Pro, care îți oferă informații despre starea bateriei, viteza și modul trotinetei. Ecranul este foarte ușor de citit și în condiții puternice de soare.

Viteza maximă este de 25 km/h și Xiaomi spune că la urcările în rampă de 14% poate să mențină viteza respectivă.

Mi 1S - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Performanță foarte bună

✅ Ușor și portabil

✅ Cruise control

Dezavantaje

🟥 Nu este rezistent la apă

Cea mai bună trotinetă electrică cu scaun de la Kugoo, modelul Kirin M4

4. Kugoo Kirin M4

Modelul Kirin M4 vine cu o viteză maximă de 45 km/h și cu o autonomie a bateriei de 45 km. Kirin M4 vine cu materiale de mai bună față de Kirin S1-ul Pro pe care l-am prezentat. Se simte mult mai rezistent și bine construit față de Kirin S1 Pro și experiența care ți-o oferă este mult, mult mai plăcută.

Încărcarea este undeva la 6 ore. De asemenea trotineta susține lejer 150kg. Singura problemă pe care o văd la această trotinetă este portabilitatea. Dacă ești genul care își ia trotineta peste tot și poate trebuie să urci câteva etaje va fii puțin cam greu la ce 23 kg pe care îi are Mirin M4-ul.

Încă un aspect foarte tare comparativ cu Xiaomi este că Kirin M4 vine cu suspensii duble. Nu vei simți fiecare pietricică sau bucată de pavaj cu această trotinetă. Din păcate nu are cruise control ca Xiaomi-urile dar poate nu e așa de mare problemă doarece are un scaun și manevrele se pot face cu ușurință. Șezutul este reglabil.

Trotineta vine de asemenea cu certificare IPX4 așa că nu vei avea mari probleme cu stropi de apă, bălți, și câte o ploaie ocazională.

Kirin M4 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ IPX4 (rezistență la apă) 

✅ Construcție impecabilă

✅ Confortul scaunului

✅ Viteză mare

Dezavantaje

🟥 Mai greu cu portabilitatea

Cea mai bună trotinetă de la Kugoo, modelul M2 Pro

5. Kugoo M2 Pro

Venim și cu variantă mai bună față de modelul de bază de la Kirin. Modelul M2 Pro oferă o performanță mai bună față de Kirin S1 Pro. Vine cu suspensii, autonomie de 30 km și, foarte important, rezistență la condiții mai ploioase și umede (certificat IP54).

Asamblarea poate să fie puțin mai complicată față de celelalte modele de pe această listă deoarece implică aranjarea cablurilor și fixarea unor șuruburi dar tot este destul de simplu comparativ cu alte variante de pe piață.

Construcția este rezistentă și când mergi pe această trotinetă vei simți cât de solidă este așa că nu trebuie să îți faci griji pentru ea în caz că pățești ceva. Când vine vorba de viteză, această trotinetă are 3 moduri, de 15 km/h, 20 km/h și 25 km/h.

Încărcarea va ține undeva la 4 ore la început dar unii spun că în timp timpul încărcării crește la 6 ore datorită degradării bateriei. Trotineta cântărește 15.6 kg, fiind mult mai ideală față de Kugoo-ul precedent pentru portabilitate.

M2 Pro - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ IP54, rezistent stropi de apă

✅ Construcție rezistentă

✅ Moduri de viteză

Dezavantaje

🟥 Puțin mai scump față de alți competitori

Cea mai bună trotinetă electrică modernă e la Xiaomi, modelul Mi Electric Scooter 3

6. Xiaomi Mi Electric Scooter 3

Mi Electric Scooter 3 este un echilibru foarte bun între calitate de construcție, putere și capabilități. Acesta vine cu un motor puternic de 300W care poate să ajungă la 600W când urci rampe. Xiaomi spune că duce orice înclinație până în 16%, capabilitate pe care am văzut-o în modelul mult mai scump, Pro 2-ul de la Xiaomi.

Trotineta are reflectoare pe designul lor mișto și frâna este una manuală, lucru care ne place. Feedback-ul este mult mai bun comparativ cu frânele electrice. În partea de sus vei avea un display care îți afișează viteza, bateria și modul de viteză. Viteza maximă este de 25 km/h. Trotineta cântărește 13 kg, fiind suficient de portabilă pentru un stil de viață mai grăbit.

Mi Electric Scooter 3 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ IP54, rezistent stropi de apă

✅ Construcție rezistentă

✅ Moduri de viteză

Dezavantaje

🟥 Puțin mai scump față de alți competitori