ilustrație pentru cele mai bune tastaturi pentru pc

Top 6 Cele mai bune tastaturi pentru PC-ul tău

Cuprins

Cele mai bune tastaturi pentru PC:

1) Logitech MX Keys S
2) Logitech MK470
3) Lenovo Legion K500
4) Logitech MX Keys Mini
5) Logitech K780
6) Logitech Craft Advanced

Logitech MX Keys S

1. Logitech MX Keys S

Tastatura MX Keys S a fost actualizată, dar în timp ce unele caracteristici precum Smart Actions și ajustarea automată a luminozității pot avea unele minusuri, designul nou al tastaturii rămâne una dintre cele mai bune opțiuni pentru cei care preferă o tastatură cu profil redus.

Logitech, compania din spatele tastaturii MX Keys S, este cunoscută pentru producerea de periferice fiabile și de calitate. Tastatura MX Keys S, o versiune premium a tastaturii originale MX Keys, nu își schimbă designul fizic prea mult, ci se concentrează pe îmbunătățiri software. Aceasta menține aspectul său elegant și funcțional, asemănător cu tastatura Magic de la Apple.

Schimbările fizice dintre MX Keys și MX Keys S sunt minime. Noua versiune introduce “iluminarea inteligentă”, care ajustează lumina de fundal în funcție de condițiile de iluminare din jur. Există și un mod de economisire a bateriei care oprește luminile atunci când nivelul bateriei este scăzut. MX Keys S trece, de asemenea, de la receptorul Logitech Unifying la Logi Bolt, un dongle wireless care funcționează cu Bluetooth Low-Energy.

MX Keys S introduce o funcție numită Smart Actions, care sunt macrocomenzi avansate care pot automatiza sarcini și setări. Aceste Smart Actions sunt ușor de personalizat prin intermediul software-ului Options+ de la Logitech, permițându-vă să creați secvențe de acțiuni printr-o singură apăsare de buton. Cu toate acestea, recenzia indică faptul că, deși interfața este ușor de utilizat, utilitatea Smart Actions este într-o oarecare măsură limitată. Aceasta poate lansa programe și schimba setările sistemului, dar domeniul său de acțiune este restrâns și nu acoperă toate sarcinile dorite.

Tastarea pe MX Keys S rămâne excelentă, oferind o experiență lină și silențioasă. Designul tastaturii este vizual impresionant datorită profilului său redus. Conexiunea Bolt pentru comunicarea wireless poate fi uneori capricioasă în medii cu mai multe dispozitive Bluetooth.

În ciuda limitărilor Smart Actions și altor mici inconveniente, MX Keys S rămâne o alegere atrăgătoare pentru cei care caută o tastatură elegantă și funcțională.

Kit Logitech MK470

2. Logitech MK470

Combo-ul Tastatură și Mouse MK470 poate rezolva două probleme în același timp. Aceste accesorii sunt ușoare, mici și se pot potrivi bine în spațiile de lucru restrânse. De asemenea, sunt foarte silențioase, ceea ce este excelent dacă împărțiți biroul cu alții.

Tastatura MK470 este subțire și durabilă. Cu toate că este subțire, este solidă și nu se îndoaie ușor. Tastatura include un pad numeric complet, taste de funcție și scurtături pentru diverse sarcini. Este proiectată să funcționeze bine atât cu Windows, cât și cu macOS, chiar dacă are o tastă dedicată pentru Windows.

Mouse-ul este, de asemenea, subțire și ușor. Are două butoane și o roată de scroll. Atât tastatura, cât și mouse-ul se conectează fără fir la computer prin intermediul unui dispozitiv mic care se introduce într-un port USB. Nu trebuie să instalați niciun software – doar îndepărtați etichetele de protecție ale bateriilor, iar acestea se vor conecta automat. De asemenea, au un mod de economisire a energiei pentru a prelungi durata de viață a bateriei, care poate ajunge până la 18 luni pentru mouse și 36 de luni pentru tastatură.

Tastarea pe MK470 este plăcută. Tastele sunt silențioase, reactive și au o ușoară apăsare când sunt folosite. Mouse-ul funcționează fără probleme pe diferite suprafețe, dar s-ar putea să pară puțin plat pentru unele persoane. În ansamblu, Combo-ul MK470 este o alegere bună dacă doriți o configurație liniștită și compactă. Este excelent pentru birouri deschise și pentru mici birouri de acasă. Tastatura este confortabilă pentru a tasta, iar mouse-ul este precis. Luând în considerare prețul rezonabil, MK470 este o opțiune solidă de luat în calcul pentru configurația dumneavoastră.

Tastatură Lenovo Legion K500

3. Lenovo Legion K500

În ceea ce privește performanța sa, Legion K500 este o tastatură mecanică cu fir, având 100 de taste. Dispune de comutatoare mecanice de tip roșu, oferind răspunsuri rapide și o durată de viață de 50 de milioane de apăsări. Aspectul tastaturii include butoane dedicate pentru controlul volumului și iluminării. Punctul său de acționare este de 2 mm, cu o distanță de deplasare de 4 mm și o forță de apăsare de 50 de grame.

Răspunsul rapid al tastaturii este excelent pentru gaming, dar s-ar putea să nu se potrivească tuturor preferințelor de tastare, deoarece lipsește senzația tactilă. Software-ul de personalizare este ușor de utilizat, permițând jucătorilor să-și personalizeze macrocomenzile și funcțiile.

În ceea ce privește prețul, Legion K500 se confruntă cu concurența tastaturii Corsair K55 și Redragon K552 RGB. Comutatoarele mecanice ale K500 sunt un punct forte pentru jucători, cu toate acestea, prețul s-ar putea să nu fie la fel de competitiv.

Designul K500 este elegant și minimalistic, cu iluminare RGB personalizabilă și un suport de palmă detașabil. Este robustă și are o greutate bună, dar clicurile sale ar putea fi puțin prea zgomotoase pentru unii utilizatori.

Deși este realizată din plastic, K500 pare destul de durabilă pentru utilizarea regulată. Designul său, prețurile decente la reducere și software-ul de personalizare ușor de utilizat îl fac o opțiune atractivă atât pentru jucătorii casual, cât și pentru cei de nivel intermediar.

În final, tastatura Lenovo Legion K500 este o adăugare solidă la piața tastaturilor de gaming, oferind o performanță bună și opțiuni de personalizare, în special atunci când este achiziționată la un preț redus. Designul său și software-ul prietenos utilizatorului contribuie la atractivitatea sa, făcându-l o alegere captivantă pentru jucătorii în căutarea unei tastaturi fiabile și elegante.

Tastatură Logitech MX Keys Mini

4. Logitech MX Keys Mini

Logitech MX Keys Mini este o versiune mai mică a tastaturii populare MX Keys. Este concepută pentru persoanele care doresc o tastatură compactă fără tastă numerica, ideală pentru profesioniștii creativi și lucrătorii ocupați. Majoritatea tastaturilor mici se adresează jucătorilor, dar aceasta vizează o altă audiență.

MX Keys Mini este fără fir, conectându-se prin Bluetooth, ceea ce o face convenabilă pentru diferite dispozitive. Există chiar modele pentru diferite sisteme de operare, dar le puteți folosi în continuare interschimbabil. Versiunea pentru Windows vine în trei culori, în timp ce versiunea pentru Mac este disponibilă doar în Pale Gray. Calitatea construcției este bună, iar tastatura este ecologică, folosind plastic reciclat.

Tastarea pe MX Keys Mini este confortabilă, cu taste tactile. Îi lipsește un suport pentru ajustare, ceea ce ar putea fi incomod dacă preferați o tastatură plată. Pernuțele cauciucate de pe partea de jos previn alunecarea și zgârierea. Durata de viață a bateriei tastaturii este decentă, cu până la zece zile de utilizare și chiar mai mult dacă dezactivați iluminarea fundalului. Iluminarea fundalului are o funcție de detectare a mișcării care luminează tastele pe măsură ce vă apropiați.

Există taste suplimentare pe rândul de funcții, inclusiv o tăcere a sistemului, o tastă emoji și o tastă de dictare. Acestea sunt utile pentru lucru la distanță și comunicare. MX Keys Mini este potrivită pentru persoanele care fac frecvent trecerea între dispozitive, datorită sistemului său de conectivitate fără fir. Cu toate acestea, s-ar putea să nu fie potrivită pentru jucătorii care caută iluminare RGB sau pentru cei care au nevoie de o tastă numerică completă. În ansamblu, este o tastatură elegantă și compactă cu caracteristici practice.

Tastatură Logitech K780

5. Logitech K780

Tastatura wireless Logitech K780 Multi-Device este concepută pentru cei care folosesc frecvent mai multe dispozitive. Această tastatură permite comutarea ușoară între dispozitive precum tablete și smartphone-uri folosind o tastă apăsată. Poate fi conectată prin Bluetooth sau un receptor Logitech Unifying. Dimensiunea sa de 15 inch și tava încorporată pentru dispozitive inteligente o fac mai puțin portabilă, dar oferă flexibilitate. Cu toate acestea, experiența de tastare ar putea fi dificilă din cauza tastelor rotunjite.

K780 are un design de tip membrană cu taste ușor ridicate și sistemul PerfectKeyStroke de la Logitech pentru tastare netedă și silențioasă. Cu toate că pot apărea întârzieri ocazionale, oferă o experiență similară tastării pe un laptop, cu taste silențioase. Tastatura funcționează cu două baterii AAA care pot dura până la 2 ani, având o funcție de auto-sleep pentru a economisi bateria.

În ciuda faptului că este etichetată ca fiind de dimensiuni mari, K780 poate părea strâmtă în timpul utilizării prelungite. Tastatura rotunjită și lipsa suportului pentru încheietura mâinii contribuie la disconfort. Performanța wireless este foarte bună. Comutarea instantanee între dispozitive și cuplarea ușoară îmbunătățesc utilizarea sa. Software-ul Logitech Options facilitează configurarea și permite personalizarea tastelor în funcție de fluxul de lucru al utilizatorului.

K780 se află între tastaturile wireless ieftine și cele premium. Concurează cu modele precum Apple Magic Keyboard. În timp ce K780 suportă diferite dispozitive, îi lipsesc caracteristicile ergonomice și flexibilitatea de a se conecta prin USB-C sau de a fi folosită pe fir atunci când bateria este descărcată.

În concluzie, Tastatura wireless Logitech K780 Multi-Device oferă o conectivitate versatilă și un suport încorporat pentru dispozitive, dar lasă de dorit în ceea ce privește confortul în timpul utilizării prelungite. Durata de viață a bateriei, opțiunile de personalizare și performanța wireless sunt solide, ceea ce o face potrivită pentru utilizatorii care pun mai mult accent pe flexibilitate și compatibilitate decât pe confortul tastării îndelungate.

Tastatură Logitech K780

6. Logitech Craft Advanced

Tastatura Logitech Craft este un dispozitiv unic conceput cu accent pe creativitate și design, ceea ce o diferențiază de tastaturile tradiționale. În timp ce majoritatea tastaturilor sunt fie instrumente simple de tastare, fie adaptate pentru jocuri, Craft se adresează profesioniștilor creativi precum designerilor, videografilor și scriitorilor. Aceasta oferă un design minimalist și elegant, care se integrează bine în orice configurație de birou și include un cadran argintiu distinct la colțul stânga sus numit “Crown”. Acest cadran, împreună cu alte funcții, îl transformă într-un instrument valoros pentru exprimarea artistică și productivitate.

Designul Craft este simplu, dar elegant, cu o finisare mată care este plăcută la atingere și rezistă amprentelor. Este puțin mai grea decât media, ceea ce contribuie la stabilitate, și oferă conectivitate wireless atât prin intermediul unui receptor Unifying USB, cât și prin Bluetooth. Caracteristica cheie, “Crown”, este un cadran tactil care poate fi rotit, apăsat și atins. Acesta servește ca un instrument versatil pentru schimbarea setărilor, atât în aplicații, cât și pe desktop. Tastatura este pre-programată pentru a funcționa în mod transparent cu software-uri creative populare precum Photoshop, Lightroom și Microsoft Office.

În ceea ce privește performanța, tastatura Craft oferă tastare precisă și receptivă, cu un răspuns tactil satisfăcător. Aceasta are o durată bună de viață a bateriei de până la o săptămână cu o încărcare completă. Funcțiile “Crown” sunt personalizabile prin intermediul software-ului Logitech Options, permițând utilizatorilor să atribuie diferite acțiuni pentru atingeri, rotații și apăsări.

Cu toate că Craft este o tastatură solidă axată pe creativitate, are unele limite. “Crown” nu are acces la toate funcțiile în fiecare aplicație, dar viitoarele actualizări ar putea remedia aceasta. Conectarea prin Bluetooth poate întâmpina, de asemenea, unele probleme, deși aceasta ar putea fi specifică anumitor eșantioane. În ansamblu, Logitech Craft reprezintă un prim pas promițător în lumea tastaturilor creative, oferind o gamă de funcții care îmbunătățesc fluxul de lucru și productivitatea pentru cei care se bazează pe computere pentru activități creative.