persoana utilizand laptop ieftin de la lenovo la un birou

Top 10 Laptopuri ieftine și bune pentru 2023

În zilele noastre, un laptop este o unealtă indispensabilă pentru mulți oameni, fie că lucrează de acasă, studiază sau doar caută să-și îndeplinească sarcinile de zi cu zi. Cu toate acestea, poate fi dificil să găsești un laptop de calitate, fără a cheltui o sumă mare de bani.

Din fericire, există o mulțime de opțiuni de laptopuri ieftine și bune pe piață, care îți pot satisface nevoile de bază într-un mod fiabil și eficient. În acest articol, vom explora top 10 laptopuri ieftine și bune, cu prețuri accesibile și performanțe excelente, astfel încât să poți găsi cu ușurință laptopul perfect pentru tine și bugetul tău.

Conținut

Cele mai bune laptopuri sub 3000 lei

Cele mai bune laptopuri sub 2000 lei

Cele mai bune laptopuri sub 1500 lei

Cel mai bun laptop ieftin de la Huawei sub 3000 lei, modelul matebook d15

1. Huawei MateBook D15

Huawei MateBook D15 este un laptop bun și fiabil, care oferă o combinație bună între performanță, portabilitate și preț accesibil. Aceasta este o alegere bună pentru utilizatorii care caută un laptop pentru sarcini zilnice de lucru sau de divertisment, cum ar fi navigarea pe internet, editarea de documente și vizionarea de filme.

Laptopul Huawei MateBook D15 are un ecran Full HD de 15,6 inci, cu o calitate bună a imaginii și un design cu margini subțiri, care face ca experiența de vizualizare să fie mai plăcută. De asemenea, acesta este dotat cu procesoare AMD Ryzen 5 sau Ryzen 7, care oferă performanțe bune și eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

Laptopul Huawei MateBook D15 are, de asemenea, o construcție solidă și durabilă, cu un design atractiv și o tastatură confortabilă și cu o cursă bună a tastelor. În plus, are o gamă variată de porturi, inclusiv HDMI, USB-C și USB-A, ceea ce îl face compatibil cu mai multe dispozitive și periferice.

Cu toate acestea, există unele dezavantaje la acest laptop, cum ar fi faptul că nu are un port Ethernet și că nu are o placă grafică dedicată, ceea ce poate limita performanța pentru jocuri video și sarcini grafice intensive.

MateBook D15 - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Procesoare puternice AMD Ryzen
✅ Autonomie a bateriei bună
✅ Design atractiv și portabil
✅ Tastatură confortabilă

Dezavantaje

🔴 Nu are o placă grafică dedicată
🔴 Camera web este poziționată în partea de jos a ecranului
🔴 Nu are un sistem de răcire foarte puternic

Cel mai bun laptop ieftin de la Lenovo, modelul Thinkbook G15 G2

2. Lenovo ThinkBook 15 G2

Lenovo ThinkBook 15 G2 este un laptop de calitate, conceput pentru a fi utilizat în mediul de afaceri sau pentru utilizatorii care au nevoie de performanță și fiabilitate în sarcinile de zi cu zi.

Acesta vine cu o configurație solidă, inclusiv procesoare Intel Core de generația a 11-a, până la 16GB RAM și un SSD de 512GB, oferind suficientă putere pentru multitasking și stocarea datelor. De asemenea, are o placă video integrată Intel Iris Xe Graphics, care oferă performanțe bune pentru sarcinile grafice de bază.

Ecranul Full HD IPS de 15,6 inch oferă o calitate bună a imaginii, iar tastatura este confortabilă și ergonomică. Laptopul are, de asemenea, o serie de funcții de securitate, cum ar fi scanner de amprentă și TPM 2.0, pentru a vă proteja datele.

ThinkBook 15 G2 - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Performanță bună
✅ Are scanner de amprentă
✅ Design modern
✅ Ecran de calitate

Dezavantaje

🔴 Placa video integrată
🔴 Durata de viață a bateriei
🔴 Prețul

cel mai bun laptop ieftin de la Asus, modelul Vivobook 15 X513EA

3. ASUS Vivobook 15 X513EA

Laptopul ASUS Vivobook 15 X513EA este o alegere bună pentru utilizatorii care caută un laptop de nivel de intrare pentru sarcini de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe web, lucrul în programe de birou sau vizionarea de conținut media.

Laptopul vine cu un procesor Intel Core i5-1135G7, 8GB RAM și un SSD de 512GB, ceea ce oferă o performanță suficientă pentru sarcinile de zi cu zi. De asemenea, are o placă video integrată Intel Iris Xe, care oferă performanțe bune pentru sarcinile grafice de bază.

Designul laptopului este elegant și modern, cu un ecran Full HD IPS de 15,6 inci, care oferă o calitate bună a imaginii. Tastatura și touchpad-ul sunt confortabile și ergonomice, iar laptopul are un număr de porturi, inclusiv USB-C, USB-A și HDMI.

Un alt avantaj al acestui laptop este prețul său accesibil, ceea ce îl face o alegere bună pentru utilizatorii care caută un laptop performant la un preț convenabil.

Vivobook 15 X513EA - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Performanță bună
✅ Preț accesibil
✅ Design elegant și modern
✅ Porturi variate

Dezavantaje

🔴 RAM-ul nu este extensibil
🔴 Placa video integrată
🔴 Durata de viață a bateriei scurtă
🔴 Garanție scurtă

Cel mai accesibil laptop de la Lenovo sub 3000 lei, modelul Ideapad 3

4. Lenovo IdeaPad 3

Lenovo IdeaPad 3 15IHU6 poate fi o alegere bună pentru utilizatorii care caută un laptop capabil să facă față sarcinilor de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe internet, vizionarea de filme, ascultarea de muzică, lucrul cu documente și alte sarcini de birou.

Procesorul puternic și memoria RAM ar trebui să ofere suficientă putere de procesare pentru sarcinile uzuale. De asemenea, stocarea SSD ar trebui să ofere o performanță bună în ceea ce privește încărcarea rapidă a sistemului de operare și a aplicațiilor.

Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de un laptop pentru sarcini mai intensive, cum ar fi editarea foto și video sau jocurile, atunci poate fi necesar să alegeți un model cu o placă video dedicată și o memorie RAM mai mare. De asemenea, autonomia bateriei poate fi mai mică dacă folosiți laptopul pentru sarcini intensive.

IdeaPad 3 - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Performanță puternică
✅ Stocare rapidă
✅ Display de calitate
✅ Wifi si Bluetooth de ultima generație
✅ Foarte portabil

Dezavantaje

🔴 Placa video integrată
🔴 Sunetul nu este foarte puternic
🔴 Designul poate fi considerat simplist

cel mai bun laptop ieftin de la Lenovo, modelul V130

5. Lenovo V130-15IGM

Lenovo V130-15IGM este un laptop de nivel de intrare, conceput pentru a oferi utilizatorilor performanțe decente pentru sarcinile de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe internet, crearea de documente sau vizionarea de filme. Iată o privire mai detaliată la specificațiile sale principale:

Procesor: Lenovo V130-15IGM vine cu un procesor Intel Celeron N4000, care are o frecvență de bază de 1,1 GHz și o frecvență turbo boost de până la 2,6 GHz. Deși acest procesor este suficient pentru sarcini de bază, cum ar fi navigarea pe internet și crearea de documente, nu va fi suficient pentru sarcini mai complexe, cum ar fi editarea de fotografii sau video.

Memorie RAM: Laptopul vine cu 4 GB de memorie RAM DDR4. Acesta este un nivel decent de memorie RAM pentru un laptop de nivel de intrare și ar trebui să fie suficient pentru sarcini de zi cu zi. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de mai multă memorie pentru sarcini mai complexe, precum editarea video, ar trebui să căutați un laptop cu mai mult RAM.

Stocare: Laptopul are un hard disk (HDD) de 500 GB cu o viteză de rotație de 5400 rpm. Acesta este un nivel decent de stocare pentru un laptop de nivel de intrare, dar poate fi insuficient dacă aveți nevoie să stocați o mulțime de fișiere mari, cum ar fi videoclipuri sau fotografii de înaltă rezoluție. În plus, în comparație cu unitățile de stocare solid-state (SSD), HDD-ul poate fi mai lent în ceea ce privește timpul de încărcare a sistemului de operare și timpul de acces la date.

Ecran: Laptopul are un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Acesta este un ecran decent pentru un laptop de nivel de intrare, dar nu va oferi o calitate a imaginii la fel de bună ca ecranele cu rezoluție mai mare sau tehnologie de afișare avansată.

Grafică: Laptopul are o placă grafică integrată Intel UHD Graphics 600, care este suficientă pentru sarcini de bază, cum ar fi vizionarea de videoclipuri sau navigarea pe internet, dar nu este potrivită pentru jocuri video sau sarcini de grafică intensă.

Baterie: Lenovo V130-15IGM vine cu o baterie care poate oferi până la 6 ore de utilizare continuă. Aceasta este o durată decentă a bateriei pentru un laptop de nivel de intrare.

Lenovo V130-15IGM - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Prețul accesibil
✅ Design elegant și portabil
✅ Tastatură confortabilă
✅ Durată decentă a bateriei
✅ Fiabilitate

Dezavantaje

🔴 Performanță limitată
🔴 Capacitate limitată de stocare
🔴 Rezoluție slabă a ecranului
🔴 Timp de încărcare al bateriei

cel mai bun laptop ieftin de la Asus, modelul X515MA

6. ASUS X515MA

ASUS X515MA este un laptop decent pentru utilizatorii care au nevoie de un laptop pentru sarcini de bază, cum ar fi navigarea pe internet, crearea de documente sau vizionarea de filme. Cu toate acestea, nu este recomandat pentru sarcini de lucru mai complexe, cum ar fi editarea video sau jocurile video. Capacitatea de stocare poate varia în funcție de model, iar ecranul are o rezoluție standard de 1366 x 768 pixeli. Durata bateriei este una dintre cele mai bune caracteristici ale sale, oferind până la 8 ore de utilizare continuă.

Procesor: ASUS X515MA vine cu un procesor Intel Celeron N4020 sau Intel Pentium Silver N5030, în funcție de model. Acești procesoare sunt suficient de puternici pentru sarcinile de bază, cum ar fi navigarea pe internet și crearea de documente, dar nu sunt recomandați pentru sarcini mai complexe, cum ar fi editarea de fotografii sau video.

Memorie RAM: Laptopul vine cu 4 GB de memorie RAM DDR4, care este un nivel decent de memorie RAM pentru un laptop de nivel de intrare. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de mai multă memorie pentru sarcini mai complexe, cum ar fi editarea video, ar trebui să căutați un laptop cu mai mult RAM.

Stocare: Laptopul are un hard disk (HDD) de 1 TB la 5400 rpm sau o unitate de stocare solid-state (SSD) de 128 GB, în funcție de model. SSD-urile sunt mai rapide și mai fiabile decât HDD-urile, dar au de obicei o capacitate de stocare mai mică și sunt mai scumpe.

Ecran: Laptopul are un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție de 1366 x 768 pixeli. Acesta este un ecran decent pentru un laptop de nivel de intrare, dar nu va oferi o calitate a imaginii la fel de bună ca ecranele cu rezoluție mai mare sau tehnologie de afișare avansată.

Grafică: Laptopul are o placă grafică integrată Intel UHD Graphics 600 sau 605, care este suficientă pentru sarcini de bază, cum ar fi vizionarea de videoclipuri sau navigarea pe internet, dar nu este potrivită pentru jocuri video sau sarcini de grafică intensă.

Baterie: ASUS X515MA vine cu o baterie care poate oferi până la 8 ore de utilizare continuă, ceea ce este o durată decentă a bateriei pentru un laptop de nivel de intrare.

În concluzie, ASUS X515MA este un laptop decent pentru utilizatorii care au nevoie de un laptop pentru sarcini de bază, cum ar fi navigarea pe internet, crearea de documente sau vizionarea de filme. Cu toate acestea, nu este recomandat pentru sarcini de lucru mai complexe, cum ar fi editarea video sau jocurile video. Capacitatea de stocare poate varia în funcție de model, iar ecranul are o rezoluție standard de 1366 x 768 pixeli. Durata bateriei este una dintre cele mai bune caracteristici ale sale, oferind până la 8 ore de utilizare continuă.

ASUS X515MA - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Preț accesibil
✅ Durată mare a bateriei
✅ Opțiuni de stocare
✅ Performanțe decente

Dezavantaje

🔴 Calitatea imaginii limitată
🔴 Tastatură și touchpad mediocre

cel mai bun laptop ieftin de la HP, modelul FQ2026NQ

7. HP 15s-fq2026nq

Dacă ești în căutarea unui laptop de nivel de intrare pentru sarcinile de zi cu zi, HP 15s-fq2026nq ar putea fi alegerea potrivită pentru tine. Echipat cu un procesor Intel Core i3-1005G1, acest laptop este destul de puternic pentru sarcini de bază, precum navigarea pe internet sau crearea de documente. 

Cu 8 GB de memorie RAM DDR4, utilizatorii pot deschide mai multe tab-uri și programe fără probleme. Laptopul vine cu un HDD de 1 TB și un SSD de 256 GB, oferind o capacitate suficientă de stocare și o opțiune rapidă de stocare pentru sistemul de operare și aplicații. 

Ecranul de 15,6 inci cu o rezoluție de 1920 x 1080 pixeli oferă o calitate superioară a imaginii, în timp ce bateria poate oferi până la 7 ore de utilizare continuă. Deși este suficient pentru sarcinile de bază, nu este recomandat pentru sarcini de lucru mai complexe sau jocuri video intense.

HP 15s-fq2026nq - Avantaje și dezavantaje

Avantaje

✅ Procesor puternic
✅ Capacitate de stocare mare
✅ Ecran de înaltă calitate
✅ Memorie RAM decentă
✅ Portabilitate

Dezavantaje

🔴 Timp lung de încărcare al bateriei
🔴 Tastatură și touchpad mediocre
🔴 Sunet slab

Cel mai bun laptop de buget de la Acer, modelul Aspire 3

8. Acer Aspire 3 A315-35

Acer Aspire 3 A315-35 este un laptop entry-level cu specificații medii care ar putea fi potrivit pentru utilizare de zi cu zi, cum ar fi navigarea pe web, lucrul cu documente, redarea de media și chiar jocuri ușoare. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de performanțe mai mari, cum ar fi procesare grafică intensivă sau jocuri cu cerințe ridicate, acest laptop ar putea să nu fie cel mai bun pentru nevoile dvs.

Specificațiile sale includ un procesor Intel Celeron N4020, 4GB de RAM DDR4, 128GB stocare SSD, ecran HD de 15,6 inci și o baterie care promite o autonomie de până la 6,5 ore. Aceste caracteristici ar putea fi suficiente pentru utilizarea de zi cu zi, dar ar putea fi sub optim pentru sarcini mai complexe.

Cel mai bun laptop de la Asus sub 1500 lei

9. ASUS X515MA-EJ450

ASUS X515MA-EJ450 este un laptop entry-level cu specificații medii, ideal pentru utilizarea zilnică, cum ar fi navigarea pe web, lucrul cu documente, redarea de media și chiar jocuri ușoare. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de performanțe mai mari, cum ar fi procesare grafică intensivă sau jocuri cu cerințe ridicate, acest laptop s-ar putea să nu fie cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

Laptopul dispune de un procesor Intel Celeron N4020, 4GB de RAM DDR4, 256GB de stocare SSD, un ecran HD de 15,6 inci și o baterie care promite o autonomie de până la 7 ore. Aceste specificații ar putea fi suficiente pentru utilizarea de zi cu zi, dar ar putea fi sub-optime pentru sarcini mai complexe.

cel mai bun laptop ieftin de la lenovo, modelul ideapad 1

10. Lenovo IdeaPad 1 15IJL7

Lenovo IdeaPad 1 15IJL7 este un laptop entry-level cu specificații medii, conceput pentru utilizarea zilnică, cum ar fi navigarea pe web, lucrul cu documente, redarea de media și jocuri ușoare. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie de performanțe mai mari, cum ar fi procesare grafică intensivă sau jocuri cu cerințe ridicate, acest laptop ar putea să nu fie cel mai bun pentru nevoile dvs.

Laptopul vine cu un procesor Intel Celeron N4020, 4GB de RAM DDR4, 128GB stocare SSD, ecran HD de 15,6 inci și o baterie care promite o autonomie de până la 8 ore. Aceste caracteristici ar putea fi suficiente pentru utilizarea de zi cu zi și pentru sarcini ușoare, cum ar fi redarea de conținut media și navigarea pe web.

În general, Lenovo IdeaPad 1 15IJL7 este un laptop decent pentru utilizarea de zi cu zi, dar nu este recomandat pentru sarcini mai complexe. Dacă sunteți în căutarea unui laptop entry-level pentru utilizarea zilnică, acesta ar putea fi o opțiune bună pentru dvs. Înainte de a face o achiziție, asigurați-vă că verificați specificațiile și că acestea corespund nevoilor dvs. și așteptărilor dvs. dintr-un laptop.