cele mai bune telefoane android

Top 5 Cele mai bune telefoane Android

În zilele noastre, telefoanele mobile au devenit un element indispensabil în viața noastră de zi cu zi, iar platforma Android rămâne una dintre cele mai populare opțiuni pentru utilizatori. 

Există o gamă largă de telefoane Android disponibile pe piață, fiecare cu propriile sale caracteristici și avantaje. În acest articol, vom explora cele mai bune telefoane Android de pe piață în 2023, pentru a te ajuta să iei cea mai bună decizie atunci când vine vorba de a-ți cumpăra un nou telefon.

Dacă te interesează, am scris și despre:

Cuprins

Cele mai bune telefoane Android:

Cel mai bun telefon android de la Google, modelul Pixel 7 Pro

1. Google Pixel 7 Pro

Google vine cu un dispozitiv îmbunătățit cu mult față de anul trecut. Pixel 6 Pro-ul nu a fost cel mai reușit telefon însă cu 7 Pro, Google a lucrat mult pe performanța, ecranul, camera și bateria acestui telefon. Dar pe lângă toate acestea, și prețul este mai mic față de celelalte flagship-uri din această listă.

Google Pixel 7 Pro vine cu un display mare de 6.7 inch și 120Hz. Bateria este de aceeași capacitate ca și pe Samsung S22 Ultra, de 5000 mAh.

Deși nu se simte la fel de premium ca și iPhone-ul 14 Pro sau Samsung-ul menționat, acest telefon este mult mai ușor față de celelalte modele, lucru care îl face foarte confortabil de purtat în buzunar deși este mare.

Deși camera rămâne neschimbată față de modelul anterior, modul crop devine mult mai bun. Vei putea folosi 2X-ul pe Pixel Pro 7 să faci fotografii subiectelor îndepărtate.

Pixel 7 Pro - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Android-ul nativ oferă o experiență excelentă de utilizare

✅ Design-ul elegant

✅ Cameră foto excepțională

✅ Preț avantajos față de restul flagship-urilor

✅ Ecran de 120Hz

Dezavantaje

🟥 Bateria este doar ok

🟥 Senzorul de amprente nu este cel mai bun

Cel mai bun telefon de la Samsung, Galaxy S22 Ultra 5G

2. Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra aduce flagship-ul Galaxy și Note într-un singur dispozitiv. Acest model vine cu un ecran generos AMOLED de 6.8 inch si refresh rate de 120Hz ca la iPhone 14 Pro. Celelalte specificații sunt la fel, top notch, după cum vă puteți aștepta de la flagship-ul Samsung. 

Ce ne impresionează cel mai mult în schimb, este setup-ul nou de camere. Avem camera principală de 108 megapixeli, două camere zoom (10x și 3x) și un ultrawide de 12 megapixeli. Camera de selfie-uri, evident că are nevoie de 40 megapixeli, comparativ cu cei 10 megapixeli de pe S22 și S22 Plus.

Ca orice telefon care nu e de la Apple, vă puteți aștepta la încărcare cu adevărat rapidă. Vei putea încărca S22-ul Ultra la 50% în mai puțin de 20 de minute. Capacitatea bateriei este de 5000mAh.

Galaxy S22 Ultra - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Calitatea premium a materialelor folosite

✅ Display excelent

✅ S Pen este util

Dezavantaje

🟥 Scump 

🟥 Bateria nu este la fel de bună ca pe S21 Ultra

🟥 Un flagship putea avea difuzoare mai bune

cel mai bun telefon pentru poze de la OnePlus, modelul 11 pe verde cu cameră Hasselblad

3. OnePlus 11

OnePlus 11 impresionează cu designul lui și camera Hasselblad. Telefonul are un ecran de 6.7 inch dar nu vei simți că este la fel de uriaș ca un Galaxy S23 Ultra sau un iPhone 14 Pro Max. 

Ecranul este un OLED curbat cu o rezoluție de 1440p și 120Hz. Acest ecran este o plăcere de folosit cu sistemul de camere care vine cu o cameră principală de 50 megapixeli, un ultra wide și o cameră tele cu zoom optic 2x.

Culorile sunt consistente și reproducerea oferă un ton cald care este foarte plăcut pentru stills și filmări. Fotografiile făcute noaptea au detaliu dar nu oferă un contrast la fel de puternic cum e Pixel 7 Pro de la Google.

Bateria ține liniștit două zile iar încărcătorul de 100W îți va încărca telefonul la 67% în 15 minute sau 100% în cam 27 minute. Impresionant.

OnePlus 11 - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Design unic

✅ Bateria ține două zile lejer

✅ Încărcare rapidă

Dezavantaje

🟥 Fără încărcare wireless

Xiaomi Mi 12T Pro În culorile disponibile

4. Xiaomi Mi 12T Pro

Xiaomi și-a făcut un nume puternic în ultimii ani în piața din România iar acest lucru este pe merit. Telefoanele lor, de la entry level la flagship, impresionează cu noi tehnologii și prețuri accesibile.

Xiaomi Mi 12T Pro este cel mai nou flagship și vine cu probabil cea mai rapidă încărcare pe care am văzut-o într-un telefon. Dacă e descărcat, vei putea încărca 70% din bateria telefonului în aproximativ 15 minute. 

Dacă OnePlus-ul îl recomand pentru oameni grăbiți, acesta este un telefon pentru oameni foarte grăbiți. Evident, glumim, dar este un feature pe care nu îl vei avea cu orice telefon de pe piață.

Trebuie menționat că de ești fan de fotografii ultra wide sau macro, aceste camere nu au fost foarte bine dezvoltate pentru acest telefon. Camera principală rămâne destul de bună pentru majoritatea cazurilor deși uneori acuratețea culorilor nu este cea mai bună, însă acesta este unul dintre compromisuri.

Mi 12T Pro - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Rezoluție de 200 megapixeli

✅ Încărcătorul rapid este inclus cu telefon

✅ Ecran HDR10+, Dolby Vision

✅ Încărcare extrem de rapidă

Dezavantaje

🟥 Ecranul nu este foarte luminos (500 nits)

🟥 Nu are încărcare wireless

🟥 Se mai putea lucra pe cameră

Cel mai bun telefon Android de la Motorola, modelul Edge 30 Ultra 5G

5. Motorola Edge 30 Ultra 5G

Motorola nu a avut un flagship de ceva timp însă cu Edge 30 Ultra au revenit. Ecranul imens de 144Hz este o plăcere când vine vorba de experiența de utilizare fie că e vorba de web browsing sau de gaming și vizionat filme.

Camera de selfie-uri este una de 60 megapixeli și oferă o calitate foarte bună de imagine iar camera principală vine cu un senzor detaliat de 200 megapixeli și alături de acesta este un ultra wide de 50 megapixeli și un telefoto de 12 megapixeli cu zoom optic de 2x. Telefonul vine cu 12 GB RAM și 256 GB spațiu de stocare.

Bateria este suficient de bună încât să facă față la o zi jumate intensă de utilizare iar cu încărcătorul de 125W inclus încărcarea este stupid de rapidă.

Edge 30 Ultra 5G - Avantaje și Dezavantaje

Avantaje

✅ Rezoluție de 200 megapixeli

✅ Display de 144Hz OLED

✅ Performanță foarte bună

Dezavantaje

🟥 Camera principală e super, dar celelalte doar ok