Cadru apropiat de la o Imprimantă HP cu două carduri SD pe ea

Top 7 Cele mai bune imprimante pentru acasă

Într-o lume în care digitalizarea a devenit norma, imprimantele continuă să joace un rol esențial în viețile noastre de zi cu zi. De la documente de lucru și proiecte școlare până la fotografii memorabile și bilete pentru evenimente, avem nevoie de o imprimantă de încredere care să transforme fișierele digitale în materiale fizice. Cu o mulțime de opțiuni disponibile pe piață, alegerea celei mai potrivite imprimante pentru acasă poate fi o sarcină descurajantă. În acest articol, vă prezentăm o analiză detaliată a celor mai bune imprimante din 2023, evidențiind caracteristicile lor principale, avantajele și modul în care se potrivesc diferitelor nevoi. Fie că sunteți în căutarea unui model economic sau a unuia cu funcții avansate, acest ghid vă va ajuta să luați decizia corectă.

Dacă ai nevoie cu decizia altor periferice noi discutăm și despre:

Cuprins

Cele mai bune imprimante:

Imprimanta HP Smart Tank 580 All in One

1. HP Smart Tank 580 All-in-One

HP Smart Tank 580 All-in-One este o imprimantă multifuncțională CISS, ideală pentru familii cu copii la grădiniță, școală sau facultate, dar și pentru părinții care lucrează de acasă sau au o mică afacere. Această imprimantă oferă soluții de printare de înaltă calitate și vine cu cerneală inclusă suficientă pentru până la 3 ani de printare.

Imprimanta vine într-o cutie compactă, bine protejată pentru transport. Pachetul include imprimanta, cablul de alimentare, 3 sticluțe de cerneală color (magenta, cyan, galben) și 3 sticluțe de cerneală neagră. De asemenea, sunt incluse și capetele de printare alb-negru și color. Designul imprimantei este modern, cu o combinație de culori gri-negru, potrivindu-se perfect în orice spațiu de lucru.

Procesul de instalare este simplu și rapid. Utilizatorii trebuie să descarce aplicația HP Smart pe smartphone, să creeze un cont și să urmeze pașii de configurare. Rezervoarele de cerneală sunt ușor de umplut, iar capetele de printare sunt simplu de instalat. În total, procesul de instalare și configurare durează mai puțin de 10 minute.

HP Smart Tank 580 este o imprimantă all-in-one, potrivită pentru printarea zilnică sau ocazională. Printează cu o viteză de până la 12 ppm (alb-negru) și 5 ppm (color). Suportă diverse tipuri de hârtie, inclusiv hârtie simplă, hârtie mată, hârtie lucioasă, hârtie foto și plicuri. De asemenea, oferă opțiuni de printare fără margini și vine cu o garanție de 3 ani.

Aplicația HP Smart facilitează procesul de imprimare, oferind opțiuni de previzualizare, redimensionare și mutare. Utilizatorii pot printa documente sau fotografii direct din aplicație, având posibilitatea de a conecta și conturi din cloud precum Dropbox, Google Photos sau Drive.

HP Smart Tank 580 este o imprimantă de tip CISS care oferă un control bun al nivelului de cerneală și un cost per pagină foarte scăzut. Este o soluție excelentă pentru cei care doresc o imprimantă fiabilă și economică.

Imprimanta multifunctionala Canon Pixma TR4520 Wireless

2. Canon Pixma TR4650 Wireless

Canon Pixma TR4650 este o imprimantă all-in-one cu jet de cerneală care oferă o calitate excepțională a imprimării și este echipată cu funcții utile, inclusiv suport pentru vocea Amazon Alexa. Este o adăugare solidă pentru birourile de acasă cu un volum redus de imprimare.

Canon Pixma TR4650 este proiectată pentru utilizare ușoară în familie și pentru birourile de acasă. Deși poate fi considerată lentă și cu costuri mai mari de utilizare, vine cu un set de funcții puternic și imprimă excepțional de bine, în special fotografii. De asemenea, include suport pentru Amazon Alexa, permițând imprimarea hands-free. Este o opțiune solidă pentru cei care au nevoie de o imprimantă all-in-one ieftină pentru imprimare, copiere și scanare ușoare.

Canon Pixma TR4650 oferă o calitate de imprimare impresionantă. Deși nu face parte din seria de imprimante foto de consum Canon TS, TR4650 demonstrează că, în ceea ce privește imageria, Canon este greu de învins. Imprimă fotografii colorate și vibrante și suportă imprimări fără margini pe suporturi variind de la 4 x 6 inchi până la 8,5 x 11 inchi.

Canon Pixma TR4650 este o imprimantă de volum redus. Cu toate acestea, ceea ce o face să iasă în evidență este calitatea excepțională a imprimării, automatizarea vocală și capacitatea de a edita fotografii de pe dispozitivul mobil. Este o alegere excelentă pentru utilizarea ușoară acasă.

Imprimanta multifunctionala Epson EcoTank L3260

3. Epson EcoTank L3260 A4 Wi-Fi All-in-One Ink Tank

Epson EcoTank L3260 este o imprimantă multifuncțională cu ecran LCD de 3,7 cm (1,45 inch), proiectată pentru a oferi o imprimare cu adevărat convenabilă acasă.

 • Design Compact: Cu rezervoare de cerneală integrate și un design compact, se potrivește perfect în orice spațiu.
 • Conectivitate Wireless: Permite imprimarea de pe dispozitive inteligente și are capacitatea de a imprima chiar și pe un UPS.
 • Aplicația Epson Smart Panel: Aceasta poate fi descărcată pe mobil pentru a gestiona funcțiile imprimantei și configurarea cu ușurință.
 • Calitate și Viteză Remarcabile: Imprimă la o rezoluție de 5760 dpi, oferind imprimări de calitate excepțională. Viteze de imprimare de până la 10ipm pentru negru și 5.0ipm pentru color.
 • Tehnologie fără Căldură: Tehnologia Heat-Free de la Epson asigură o imprimare de mare viteză cu un consum redus de energie.
 • Design Economisitor de Spațiu: Designul compact și fără scurgeri facilitează reumplerea fără erori.
 • Conectivitate Wi-Fi Direct: Permite conectarea a până la 8 dispozitive la imprimantă fără un router.
 • Calitatea Imprimării: Imprimă fotografii fără margini de până la dimensiunea 4R.

Epson EcoTank L3260 este o soluție excelentă pentru cei care caută o imprimantă multifuncțională pentru acasă sau pentru birou. Cu un design compact, conectivitate wireless și o calitate excepțională a imprimării, aceasta este o alegere solidă pentru orice nevoie de imprimare.

Imprimanta ieftina HP Deskjet 2710e

4. HP Deskjet 2710e

HP Deskjet 2710e este o imprimantă cu un design simplist, având ca scop simplificarea experienței utilizatorului pentru această mașină de birou de zi cu zi. Este cea mai de bază imprimantă multifuncțională din gama HP, având un motor de imprimare de 7,6ppm 1200dpi și un scanner A4 flatbed pe partea de sus.

Unul dintre principalele puncte de atracție este designul compact al 2710e. Dimensiunile sale sunt de 425 x 30 x 15,4 cm, dar datorită modului în care unitatea se îngustează, ocupă un pic mai mult spațiu pe birou decât v-ați aștepta. Cu toate acestea, este posibil să fie cea mai mică imprimantă multifuncțională disponibilă pe piață.

Nu este o surpriză că Deskjet 2710e nu este o imprimantă rapidă. Cu un document monocrom de 24 de pagini, a durat aproape 19 secunde pentru ca prima pagină să ajungă în tavă, cu paginile ulterioare apărând la o rată de 9,87ppm. Performanța color este mai lentă, cu prima pagină apărând în până la 50 de secunde și rata paginilor de acolo fiind de aproximativ 5,7ppm. Calitatea imprimării este acceptabilă pentru preț, dar nu excepțională. Textul colorat este puternic, dar se pot observa semne ușoare de banding și dithering pe degradeuri.

Deși HP promovează conectivitatea wireless stabilă ca o caracteristică, cu suport pentru Wi-Fi dual-band și o resetare automată a Wi-Fi-ului dacă semnalul este pierdut, conexiunea nu a părut atât de stabilă în timpul configurării.

HP Deskjet 2710e este o imprimantă accesibilă și compactă, potrivită pentru birourile de acasă cu cerințe de imprimare reduse. Cu toate acestea, utilizatorii ar trebui să fie conștienți de performanța sa mai lentă și de calitatea imprimării care este doar acceptabilă pentru prețul său.

Imprimanta high end Canon Pixma TS3350 MKII

5. Canon Pixma TS3350 MkII

Canon Pixma TS3350 MkII este una dintre cele mai accesibile imprimante multifuncționale disponibile pe piață. Deși nu este cea mai rapidă imprimantă testată, oferă o gamă bună de funcții de imprimare și conectivitate, făcând-o o opțiune versatilă pentru utilizatorii casnici și studenți care au nevoie să imprime fotografii, rapoarte și alte documente.

 • Rezoluție de Imprimare: 1200x4800dpi.
 • Scanner: Flatbed cu rezoluție de 600x1200dpi.
 • Tavă de Hârtie: Capacitate de 60 de coli.
 • Tipuri de Hârtie Suportate: A4, A5, B5, 4x6in, 5x5in.
 • Conectivitate: USB, Wi-Fi, Apple AirPrint, Google Cloud Print.
 • Dimensiuni: 145x435x316mm, greutate 3.9kg.

Imprimanta are un design compact și oferă o calitate bună a imprimării pentru text, grafică și fotografii. Cu toate acestea, viteza de imprimare nu este impresionantă, cu o viteză de 7,7 pagini pe minut (ppm) pentru monocrom și aproximativ 3ppm pentru color.

Costurile de funcționare pot fi destul de ridicate, în special dacă alegeți cartușele standard. Cu toate acestea, optând pentru cartușele XL, puteți obține un cost mai bun pe pagină.

Deși Canon Pixma TS3350 MkII nu este ideală pentru cei care au nevoie de o imprimantă pentru utilizare zilnică intensă, este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie să imprime ocazional acasă. Este important să se țină cont de costurile de funcționare și să se opteze pentru cartușele XL pentru a obține cea mai bună valoare.

Imprimanta Brother DCP 1510

6. Brother DCP-1510

Brother DCP-1510 este o imprimantă laser simplă, multifuncțională. De multe ori, acesta este tot ceea ce este necesar pentru un birou de acasă sau pentru camera unui student, când imprimarea textului este cerința principală.

 • Aspect: Este o cutie bine proporționată, discretă, în gri deschis și negru. Cu toate acestea, deschiderea tavilor mărește semnificativ amprenta. Capacul frontal se trage în jos pentru a deveni tava de alimentare, iar un suport de hârtie în două etape se deschide deasupra.
 • Scanner: Dispozitivul are un scanner flatbed de 600 x 1,200ppi, capabil să reproducă pagini de text suficient de bine pentru OCR.
 • Control: Panoul de control al Brother DCP-1510 include un afișaj LCD de 2 linii cu 16 caractere și opțiuni pentru scanarea unui card de identitate. Butonul de alimentare este mic și nepractic plasat între celelalte butoane de pe panou.
 • Conectivitate: Singura conexiune este un singur socket USB la spate. Nu există nicio facilitate wireless.

Brother DCP-1510 este o imprimantă laser simplă, ideală pentru birourile de acasă sau pentru camerele studenților care au nevoie să imprime text. Cu un design compact și o serie de funcții utile, este o opțiune versatilă pentru cei care au nevoie de o imprimantă de bază.

Costurile de funcționare pot fi destul de ridicate, în special dacă alegeți cartușele standard. Cu toate acestea, optând pentru cartușele XL, puteți obține un cost mai bun pe pagină.

Deși Canon Pixma TS3350 MkII nu este ideală pentru cei care au nevoie de o imprimantă pentru utilizare zilnică intensă, este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie să imprime ocazional acasă. Este important să se țină cont de costurile de funcționare și să se opteze pentru cartușele XL pentru a obține cea mai bună valoare.

Imprimanta multifunctionala high end Epson EcoTank ET 4700

7. Epson EcoTank ET-4700 All-in-One Supertank

Epson EcoTank ET-4700 este o imprimantă inkjet multifuncțională de nivel de intrare. Aceasta este proiectată pentru birouri mici și acasă cu cerințe de imprimare și copiere cuprinse între aproximativ 400 și 800 de pagini pe lună. Datorită sistemului său de cerneală “bulk”, costurile de funcționare sunt extrem de scăzute, oferind un avantaj semnificativ față de imprimantele tradiționale cu cartușe.

 
 • Calitatea Imprimării: Imprimă text clar și bine definit, cu caractere lizibile până la aproximativ 6 puncte. Graficele și fotografiile sunt de asemenea de calitate superioară, cu culori vii și detalii precise.
 • Conectivitate: Include Ethernet, Wi-Fi 802.11b/g/n și USB 2.0. Suportă și Wi-Fi Direct și alte opțiuni de conectivitate mobilă, cum ar fi Google Cloud Print și Apple AirPrint.
 • Viteză de Imprimare: Epson estimează o viteză de 10 pagini pe minut (ppm) pentru monocrom. În teste, a atins o viteză de 8,4ppm pentru documente de text.
 • Costuri de Funcționare: Datorită sistemului său de cerneală “bulk”, costurile de funcționare sunt de doar 0,3 cenți pentru o pagină monocrom și 0,9 cenți pentru una color.

Epson EcoTank ET-4700 este o alegere excelentă pentru birourile mici sau de acasă care au nevoie de o imprimantă cu costuri de funcționare extrem de scăzute. Cu toate acestea, este important să se țină cont de faptul că viteza de imprimare și unele caracteristici, cum ar fi imprimarea automată pe ambele părți, pot fi limitate în comparație cu modelele mai scumpe.

Este important să vă amintiți că, în timp ce costul inițial al imprimantei este un factor important, costurile de funcționare pe termen lung, cum ar fi prețul cernelei sau al tonerului, pot avea un impact semnificativ asupra bugetului dvs. Așadar, asigurați-vă că luați în considerare toate aspectele înainte de a face o achiziție.